Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Het maart/april nummer van Pf is uit

Coverfoto: Toonen en Wientjens
Coverfoto: Toonen en Wientjens

In het nieuwste nummer van Pf staan we uiteraard uitgebreid stil bij World Press Photo. We hebben een interview met de winnaar: Warren Richardson en een compilatie van verschillende mooie prijswinnende beelden. Daarnaast hebben we een uitgebreide lenzentest.
Vanaf dit nummer starten we ook met een aantal nieuwe rubrieken: De eerste is Uitgelicht. Hierin gaan we met een fotograaf wat dieper in op een bepaald beeld. Hoe kwam het beeld tot stand, wat is het verhaal erachter. Daarnaast hebben we de rubriek ‘Licht op locatie’. Hierin laten we fotografen aan het woord over hun manier van werken bij verschillende lichtomstandigheden op verschillende locaties.

Hieronder vindt je de hele inhoud:

World Press Photo
Op donderdag 18 februari werden de prijswinnaars van World Press Photo bekend gemaakt. Een selectie van de prijswinnaars in beeld.

Interview WPP
De foto van de Australische fotograaf Richard Warren werd uitgeroepen tot beste foto van 2015 tijdens World Press Photo. Richardson maakte in het holst van de nacht, met slechts de maneschijn als lichtbron, een foto van een vluchtelingenbaby.

Beeldbeveiliging
Het kopiëren van foto’s is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Als de foto te groot en zonder watermark online staat, kan iedereen hem rechtsreeks in zijn opmaak slepen en publiceren. Hoe gaan fotografen hiermee om?

 

Shoot: Toonen-Wientjens
Zie je een stijlvolle glamourfoto met prachtig licht, mooie nabewerking en een model dat tegelijk verleidelijk en ontspannen is, dan is de kans groot dat die van Toonen-Wientjens is. Tijdens SHOOT Amsterdam is er uitgebreid aandacht voor dit fotografenduo.

Atomos Assassin
De Atomos Assassin is de ideale uitbreiding voor fotografen die gaan filmen: hogere kwaliteit videobeeld én de perfecte oplossing voor het filmen met een fotocamera.

 Leica SL
De Leica SL camera is de nieuwste full-frame camera die de concurrentie aangaat met de beste spiegelreflexcamera’s in e markt. Pf testte hem uit.

Fotografenduo Hannah en Joel
Hannah en Joel is een Belgisch-Frans fotografenduo met één been in de mode en het andere in het leven. Hun werk valt op door het gebruik van analoge camera’s, zwart-witfilm en een grote dosis intimiteit. Een tegendraadse keuze in een sector geregeerd door snelheid, ideaalbeelden en commercie.
Licht op locatie: Ronald Koster
Eén van de troeven van flitsen op locatie is dat je fraai licht ter plekke kunt laten meespelen. Ronald Koster speelt in op tegenlicht.

Professional Imaging: Bruidsfotograaf Brett Florens
De fotografische carrière van Brett Florens is er één van uitersten. Door een speling van het lot ontpopte hij zich tot bruidsfotograaf van wereldformaat.

Lenzentest
Zet een professionele fotograaf het mes op de keel en vraag hem om slechts één objectief te kiezen voor een belangrijke opdracht. Het meest gekozen objectief zal een 24-70mm f/2.8 standaard zoomlens zijn. Pf testte er zeven.

Maartje Roos
De historie, drama en diepgang in de fotografie van Maartje Roos tonen een veel ouder beeld van de fotografe dan haar leeftijd aangeeft. Bij het mengen van werkelijkheid en interpretatie in de geconstrueerde fotowerken staat authenticiteit bij Roos voorop.

Meelopen met Cath Hermans
Cath Hermans timmert flink aan de weg in fotografieland. Naast product- en interieurfotografie doet ze steeds meer modewerk. Vandaag fotografeert ze voor het modemerk MLY.

Juridisch: Auteursrecht van een aap
Wie heeft er nu eigenlijk auteursrecht op een foto?en wie is de rechthebbende van die foto?

DuPho Dronefotografie
DuPho-lid Ben Vulkers, fervent dronefotograaf, vertelt over de hindernissen die hij moest nemen en hoe hij het voor elkaar kreeg om toch bedrijfsmatig met drones te fotograferen.

 

Portfolio

Pieter ten Hoopen

——–————————————

VASTE RUBRIEKEN

  • Start
  • Uitgelicht
  • Column Filip Naudts
  • Kiek ns An
  • De gadget van
  • Boeken

Klik hier om een nummer te bestellen.

Of neem een abonnement.