terug

Het juni-nummer van Pf is uit – inclusief de Tipa Awards

cover pf 4

Het juninummer van Pf is uit. In dit nummer staan we uitgebreid stil bij de Tipa-Awards. Een overzicht van alle winnaars, maar ook een flink aantal producten wordt uitgelicht.
Wat er verder nog in dit nummer staat lees je hieronder:

Carl De Keyzer

Er zijn nog maar weinig authentiek communistische landen, Cuba is een van de laatste voorbeelden. Het eiland staat aan de vooravond van een grote transitie naar het kapitalisme. Het nieuwe boek van Carl De Keyzer, Cuba La Lucha, is het verslag van zijn persoonlijke impressies van de overlevingsdrift van de Cubanen.

Buitenfotograaf Martin Kers

Als één van de eerste fotografen in Nederland maakte ‘buitenfotograaf’ Martin Kers van reizen zijn vak en publiceerde hij vele fraaie fotoboeken, met name over het Hollandse landschap. Onlangs verscheen zijn fotoboek Onmetelijke Noordzee, een reis langs de kusten van de Noordzee.

Johan Nieuwenhuize

De afgelopen maanden stonden in het teken van de uitreiking van de Zilveren Camera en World Press Photo. Het is een periode van de fotojournalistiek die zich bezighoudt met de weergave van de feiten, van de werkelijkheid. Dat je heel anders tegen de fotografische weergave van de werkelijkheid kunt aankijken, blijkt uit dit interview met Johan Nieuwenhuize.

Internationaal dorpsfotograaf Guido Pelgrim

Een internationaal gelauwerd dorpsfotograaf is misschien wel de beste omschrijving voor Guido Pelgrim. De fotograaf won al zo’n dertig nationale en internationale awards, maar in zijn woonplaats Terborg is hij ook nog steeds degene bij wie je naar binnen stapt als je een nieuwe pasfoto nodig hebt.

Droomcamera Nikon D5

De Nikon D5 is met zijn indrukwekkende specs een camera waar je tot voor kort slechts van kon dromen.

Veelbelovende Hasselblad H6D

Hasselblad lanceerde in hartje London zijn allernieuwste middenformaat systeem onder een klein exclusief gezelschap. De Hasselblad H6D is de logische opvolger van de geprezen Hasselblad H5D, maar is op alle fronten vernieuwd. De eerste indruk van de H6D camera is veelbelovend.

Snelheidsmonster Sony A6300

De A6300 is de eerste camera met een elektronische zoeker die ook bij snelle series precies laat zien wat je schiet. Samen met een verbeterd AF-systeem en uitgebreide videomogelijkheden maakt dat de A6300 tot een bijzonder toestel.

Nieuwe Sony objectieven

Sony heeft in drie jaar tijd zes body’s uitgebracht voor hun nieuwe full-frame camerasysteem, maar een systeem is geen systeem zonder een uitgebreide keus aan objectieven. Met de nieuwe Sony FE 24-70 F2.8 GM en FE 90mm F2.8 Macro zijn er eindelijk een professionele standaardzoom en een macro.

De toekomst van de Zilveren Camera

Al geruime tijd is er onder fotografen behoefte aan vernieuwing binnen de Canon Zilveren Camera. Een interview met Marcel Molle over zijn visie en toekomstplannen van de Zilveren Camera.

Licht op locatie: Merlijn Doomernik

“Als je een fotosessie leuk maakt, worden de foto’s dat ook. En leuk wordt leuker met dramatisch licht”, aldus portretfotograaf Merlijn Doomernik.

DuPho: Zelfstandig en arbeidsongeschikt

Zelfstandigen lopen een groot inkomensrisico wanneer zijn arbeidsongeschikt raken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor velen niet betaalbaar waardoor zij op zoek gaan naar alternatieve vormen van inkomensdekking. Veel freelancers sluiten zich aan bij een broodfonds. Is dat de sympathieke solidaire oplossing of een wankel kaartenhuis? Twee DuPho-leden, één met een broodfonds, de ander met AOV, vertellen over hun ervaringen.

TIPA Special

De winnaars van de TIPA awards 2016 zijn bekend gemaakt. De awards worden uitgereikt aan de beste producten in de fotografie en zijn verdeeld over verschillende categorieën. In de komende pagina’s een overzicht van de winnaars waarvan er een aantal zijn uitgelicht.

—————————————————–

PORTFOLIO
Rico Ploeg

——————————————————-
VASTE RUBRIEKEN

  • Start
  • Uitgelicht
  • De gadget van
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken
  • Colofon