terug

Het juli/augustus nummer van Pf is uit

Coverfoto Deasung Lee
Coverfoto Deasung Lee

Benieuwd wat er in het nieuwe nummer van Pf staat. Hieronder een overzichtje van alle artikelen.

Deasung Lee

De in Parijs woonachtige Koreaanse fotograaf Daesung Lee verbleef enkele maanden op een piepklein eilandje in de monding van de Ganges. Hij maakte daar bijzondere opnamen van de bewoners aan de oevers van hun slinkende stukje land. Lee publiceerde de serie in Le Monde en op de website van CNN, en won met de serie de eerste prijs van de Portrait Award 2015.

Zeiss 35mm f1.4

Wie op een Leica M meetzoekcamera werkt heeft niet heel veel keus als het om top objectieven gaat. Daar brengt Zeiss verandering in met de Zeis 35mm f1.4 lens voor de Leica M.

LOMO Petzval 85 mm

Het LOMO Petzval objectief gaat in tegen de trend naar technisch steeds betere objectieven, maar is wat betreft bouw en prijsstelling meer op het niveau van andere objectieven die afzien van AF en IS en overige moderne snufjes.

Olympus OM-D E-M5 Mark II

Steeds vaker zien we digitale oplossingen voor specialistische fotografie ingebouwd in steeds compactere camera’s. Een perfect voorbeeld van zo’n veelzijdige alleskunner is de nieuwe Olympus OM-D E-M5 Mark II camera.

Internationaal succesvolPF_4-2015_PDF-LR 25

Succes
Een selectie Nederlanders en Vlamingen die met succes voor en in het buitenland opereren is op het eerste zicht snel gemaakt, maar voor fotografen die werkzaam zijn in mode en editorial, journalistiek of die autonoom opereren, is het oversteken van grenzen bijna inherent aan het genre. Om die reden ligt de nadruk in deze Pf Serie op beroepsfotografen die met name in opdracht werken binnen een breed spectrum aan genres.
Guido Sterkendries 
Martijn van Dam
Noa Verhofstad

Lichtspecial

Profoto
In deze serie artikelen lichten we iedere keer een flitsmerk door. In deze derde aflevering is het de beurt aan Profoto.

PF_4-2015_PDF-LR 48

Onderwaterfotografie

Seth Casteel
De onderwaterfoto’s die Seth Casteel van een eigenwijs hondje maakte, gingen binnen een paar maanden viral. Zijn verrassende portretten van trouwe viervoeters zijn onderdeel van een levensreddende missie.

PF_4-2015_PDF-LR 55Celebrity Fotografie

Oscar Abolafia
Oscar Abolafia had vele beroemdheden uit de jaren zestig, zeventig en tachtig voor de lens. Veel van zijn foto’s waren lang voor het publiek verborgen, maar vanaf 24 juni tot en met 5 juli is een selectie van zijn werk te zien in Loods 6 in Amsterdam.

Documentaire fotografie

Sergei Ilnitsky
“Het is niet nodig dood of geweld te fotograferen ook al fotografeer je in een conflictzone. Het doet er ook niet toe wie schoot. Het gaat om het laten zien van tragedie, om het verhaal.” Tweevoudig prijswinnaar bij World Press Photo 2015 Sergei Ilnitsky vertelt over zijn werk, zijn werkwijze en zijn dromen.

DuPho: Vrij werk

Het maken van vrij werk is niet alleen een luxe die een fotograaf zich naast zijn opdrachten permitteert, het is ook een diepte-investering in zijn bedrijf. De fotografen die wij spraken, zien hun vrije werk niet als een kostenpost, maar als een noodzaak om hun identiteit als fotograaf meer diepgang te geven.

Portfolio: Tessa Posthuma de Boer
Vaste rubrieken:
  • Start
  • Standpunt
  • Column Filip Naudts
  • Boeken
  • Kiek ‘ns an