terug

Harman Direct Positief papier

ILFORD PHOTO kondigt aan dat het Harman Direct Positive Fiber Base paper weer verkrijgbaar is.
IlfordDPpaier1
Na een jaar afwezigheid wordt het materiaal nu gemaakt in de fabriek in Mobberley in Engeland.
De speciale emulsie voor dit papier is in Zwitserland ontwikkeld ten behoeve van het Imago project, maar door het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten in Zwitserland kwam de productie tot een einde. Sindsdien heeft Harman technology Lmtd eraan gewerkt om de kennis over het product en het productieproces te verwerven en na een succesvolle test is het product weer beschikbaar.
HARMAN DIRECT POSITIVE FB paper is een traditioneel zilver gelatine zwartwit fotopapier met als eigenschappen een hoog contrast, een glanzend oppervlak en een papiergewicht van 255 gram.
Het is in eerste instantie bedoeld om te gebruiken als opnamemateriaal; in een grootformaat camera, pinhole of anderszins, waarbij het materiaal na de traditionele ontwikkeling een positief beeld oplevert, waarvan dan een enkel uniek exemplaar bestaat. Het materiaal is verkrijgbaar in formaten van 4×5 tot 16×20 inch. (10×12 tot 40×50 cm). Daarnaast kan het uiteraard voor allerlei experimentele toepassingen gebruikt worden, zoals het maken van fotogrammen.