Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Hangt jouw werk al in het Louvre?

instamuseum

Droom je van jouw werk aan de muur van een groot en prestigieus museum, zoals het Louvre? Deze droom kun je nu in vervulling laten gaan. Tenminste, virtueel. Via de app Instamuseum kun je je Instagram account omzetten in een virtueel museum. Maximaal negentig foto’s kun je op deze wijze tentoonstellen. Je kunt kiezen uit vier online galleries, waaronder het Louvre. Via een 3D weergave kun je de foto’s bekijken en je kunt navigeren van het ene naar het andere beeld.

Je kan Instamuseum hier proberen…

De reacties op de nieuwe app zijn wisselend. De een reageert positief en vindt het een leuk idee, anderen vinden de app een beetje klungelig en beperkt qua keuzemogelijkheden.

Weergeven van posts
Meer ontevredenheid is er over de manier waarop Instagram sinds enkele maanden posts toont. In maart kondigde het bedrijf aan te gaan stoppen met het chronologisch weergeven van berichten. In plaats daarvan wordt met behulp van een algoritme bepaald welke foto’s relevant zijn voor de gebruiker, om deze vervolgens als eerste te tonen. De wijziging was volgens Instagram noodzakelijk omdat gebruikers gemiddeld 70 procent misten van hun tijdlijn. Volgens Instagram worden alle berichten nog steeds getoond, alleen de volgorde is gewijzigd.

De volgorde van berichten wordt gebaseerd op een algoritme dat rekening houdt met de relatie die de gebruiker heeft met de auteur, het moment dat de foto is geplaatst en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker is geïnteresseerd in de inhoud. Ondanks kritiek van gebruikers wordt de nieuwe manier van sorteren nu definitief doorgevoerd.


Bekijk ook deze items