terug

Goud voor Marjolijn Lamme

Foto Marjolijn Lamme
Foto Marjolijn Lamme

Met haar interpretatie van het thema ‘Verbreken’ heeft fotografe Marjolijn Lamme goud gewonnen bij de MPN themawedstrijd. Haar foto is door de ledenjury als beste beoordeeld. “Ik was blij verrast,” aldus Marjolijn. “Ik rekende op niets. Ik had wat werk gezien van collega’s en schatte mezelf wel in als een van de kanshebbers. Maar de lat ligt heel hoog bij deze wedstrijden. Daarnaast zijn de inzendingen heel divers. Het gaat van huilende baby tot aan stoere man met touw en tatoeages. De jury is streng, op elk technisch foutje wordt je streng afgerekend. Die kon ik gelukkig in mijn foto niet ontdekken.”

Het model trof Marolijn bij een familieshoot. “Het is een mooie man, met een markante kop. Na de shoot bood hij aan om als ik eens iemand nodig zou hebben, model te komen staan.” Van dat aanbod heeft ze dankbaar gebruik gemaakt. “Ik vond het best een lastig thema. Veel ideeën hebben de revue gepasseerd tot ik op dit beeld kwam.”

Solitair bestaan

De fotografe is aangesloten bij MPN, het Master Photograhpers Network. “Dit lidmaatschap is voor mij uiterst belangrijk. Als fotograaf heb je namelijk een tamelijk solitair bestaan. Je staat altijd alleen achter de camera. En ideeën moeten altijd bij jou vandaan komen. Dan is het wel fijn als je door het jaar heen af en toe met collega’s kunt sparren, dat je feedback krijgt en ideeën kunt uitwisselen.

“Ik zit in het regiobestuur van MPN. Laatst hadden we een workshop in mijn studio. Ik vond het leuk om te laten zien aan anderen hoe ik werk. Het is een kwestie van delen en elkaar versterken, er is geen sprake van concurrentie.”

Marketing tool

Helpt het winnen van dergelijke awards je als fotograaf verder? “Het winnen van zo’n award is een sterk marketing tool. Fotograferen is tegenwoordig hip, iedereen doet het. Bij dit soort wedstrijden kun je je kwalitatief en creatief onderscheiden van de massa. Ik heb het bericht maandagavond op social media geplaatst. Ik heb heel veel reacties gekregen. Het is gewoon vet!”

Elk jaar vindt een themawedstrijd plaats tijdens het november congres van MPN. Meer informatie: www.masterphotographersnetwork.com en www.lammefoto.nl.


Bekijk ook dit item