terug

FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR

FUJIFILM introduceert de FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR, een weerbestendige zoom objectief met een constant diafragma van ƒ/2.8 over het hele zoombereik van 24mm groothoek tot 84mm tele ( Equivalent 35mm).
fuji-liggend
De FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR is een hoogwaardig standaard zoomobjectief met een beeldhoek die overeenkomt met 24 mm -84 mm op het kleinbeeldformaat. Het geavanceerde optische ontwerp brengt optische vervormingen zoals aberratie onder controle en garandeert een optimale scherpte van hoek tot hoek over het totale zoombereik. Het gebruik van een nieuw ontwikkelde Nano-GI (Gradient Index) coating techniek voorkomt effectief ghosting en flare en mede daardoor levert het objectief uiterst heldere beelden. De Nano GI is een techniek voor het vormen van een op Nano-formaat onregelmatige oppervlak structuur om oppervlakte reflectie te voorkomen.fuji-voor
Dit FUJINON XF16-55mm objectief heeft twee high speed linear motoren voor een snelle en stille autofocus. Deze FUJINON XF16-55mm is weerbestendig en kan dus gebruikt worden in vochtige of stoffige omstandigheden en zelfs bij temperaturen tot -10 graden celcius.
Om de beste beeldkwaliteit in zijn klasse te bereiken is dit snelle standaard zoomobjectief opgebouwd uit 17 elementen in 12 groepen. Daarbij worden drie asferische lenselementen gebruikt om sferische aberratie en vervorming tegen te gaan, en drie ED lenselementen om lateraal chromatische aberratie ( Groothoek) en Axiaal chromatische aberratie (Tele) tegen te gaan en zo hoek-tot-hoek scherpte te verkrijgen over het totale zoom bereik.
fuji-achterDit FUJINON XF16-55mm objectief is voorzien van FUJIFILM’s unieke HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) over de totale oppervlakte van alle lensdelen die optimale controle over ghosting en flare garandeert voor optimale scherpe en heldere beelden. Het oppervlak van het voorste lensdeel is voorzien van de nieuw ontwikkelde Nano-GI coating techniek, die de lichtbrekingsfactor tussen glas en lucht neutraliseert en daardoor ghosting en flare van diagonaal invallend licht reduceert. De negen afgeronde bladen van het diafragma zorgen voor een prachtig mooi rond “Bokeh”. Het tot het uiterste onderdrukken van sferische aberratie van het begin tot het einde van het objectief dragen bij aan de prachtige zachte overgangen tussen scherp en onscherp.