terug

FUJIFILM introduceert GFX100 II

FUJIFILM presenteert de nieuwste toevoegingen aan zijn GFX Serie, de GFX100 II systeemcamera, de FUJINON GF55mmF1.7 R WR en maar liefst twee nieuwe Tilt-Shift objectieven. Daarnaast presenteert het zijn vernieuwde GF roadmap. De camera en GF55mm objectief worden verwacht in september 2023, de Tilt-Shift objectieven later in het jaar. 

GFX100 II
De GFX100 II is een systeemcamera met grootformaat sensor die een nieuwe standaard zet in de fotografiewereld. De camera is uitgerust met een gloednieuwe extra snelle grootformaat 102MP High Speed sensor en wordt ondersteund door de X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor. Deze combinatie zorgt voor een verdubbeling van de signaalleessnelheid in vergelijking met het huidige model. Het resultaat? Ongekende prestatieverbeteringen op het gebied van continu opnamen (burstshots), autofocus en videoregistratie. Waar het vorige model een snelheid van 5,0 beelden per seconde haalde, sc hiet de GFX100 II met maar liefst 8,0 beelden per seconde. Deze toename in opnamesnelheid maakt de camera – naast modefotografie, commerciële fotografie en landschapsfotografie – nu ook uitermate geschikt voor sport-, actie- en nieuwsfotografie waarbij een hogere continu opnamesnelheid essentieel is. 

De GFX100 II zet ook een nieuwe trend op het gebied van video-opnames. Voor het eerst in de GFX Serie ondersteunt de camera 8K/30P video-opnamemogelijkheden. Daarnaast kan de camera intern 4K/60P 4:2:2 10-bit video opnemen. Deze verbeteringen zijn mogelijk door de nieuwe processor en de verhoogde uitleessnelheid van de beeldsensor. De camera biedt ook een Video Format-modus die optimaal gebruik maakt van de grote sensor in de GFX camera’s. Afhankelijk van het op de camera gemonteerde objectief, zoals een Premista (35mm) of Anamorphic (35mm) objectief, past de camera de video-instellingen automatisch aan voor optimale resultaten. Dit maakt de GFX100 II geschikt voor zeer uiteenlopende opnamesituaties, van documentaires tot speelfilms.

De GFX100 II is meer dan een upgrade, het is een evolutie op alle fronten: van de verbeterde beeldkwaliteit dankzij de non-extended ISO80-gevoeligheid tot de nieuwe Film Simulation-modus ‘REALA ACE’. Deze camera is ontworpen om aan de hoogste professionele eisen te voldoen. Verbeteringen aan de hardware zoals de tot 8-stops vijfassige in-body beeldstabilisatie en de 9,44-miljoen-dot-hoge-resolutie EVF maken het plaatje compleet. Het nieuwe ontwerp van de camerabody, inclusief een groot sub-LCD en een gekanteld bovenpaneel zorgen voor een intuïtieve en eenvoudige gebruikerservaring. Kortom, de GFX100 II is de ultieme keuze voor fotografen en videografen die het beste uit hun werk en hun camera willen halen.