Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Fotowedstrijd voor en door vrouwen

Iron Ladies. Foto Sara Strandlund
Iron Ladies. Foto Sara Strandlund

Ellen Wissink is een van de zes winnaressen van de internationale fotowestrijd van SCA, een bedrijf dat ‘hygiëne- en bosproducten’ levert. De fotowedstrijd, opgezet door SCA en Getty Images, had als doel om vrouwen in hun kracht te zetten. Fotografes werden daarom uitgedaagd om foto’s van vrouwen met een speciaal verhaal in te dienen.
SCA, een bedrijf dat merken voert als Edet, Demake-up en Libresse, heeft een klantengroep die voor 80 procent bestaat uit vrouwen. Het bedrijf richt zich daarom specifiek op deze doelgroep. SCA wil vooral ‘powervrouwen’ in het zonnetje zetten. Een aantal van deze sterke vrouwen doet mee in een geheel vrouwelijk team aan de Volvo Ocean Race, die tussen oktober 2014 en juni 2015 plaatsvindt. Daarnaast werd vorig jaar 8 maart, Internationale vrouwendag, een fotowedstrijd uitgeroepen. Van 1 april tot 1 oktober konden vrouwelijke fotografen hun werk indienen.
Joy Despite. Foto Zelda Gardner
Joy Despite. Foto Zelda Gardner

 
260 inzendingen kwamen binnen. “We zijn onder de indruk van de enorme diversiteit van de foto’s die zijn ingestuurd,” zegt Gertie Eikenaar, director communications Benelux bij SCA. Daaruit zijn zes winnaars gekozen, waaronder de Nederlandse Ellen Wissink. Ze won met haar foto waarop twee jonge geisha meisjes in Kyoto te zien zijn. Andere winnaars zijn afkomstig uit Zweden, Georgië, de VS en Zuid-Afrika.
De winnaars mogen naar de locaties waar stop-overs plaatsvinden van de Volvo Ocean Race. Daar mogen ze hun ‘fotografische bijdrage’ leveren. Een selectie van deze foto’s wordt gepost op het Tumblr kanaal van Amazing Women Everywhere. Getty distribueert een selectie van de foto’s en daarnaast wordt een aantal opgehangen bij een mini-expositie tijdens de stop-overs. Daar zijn ook de ingezonden foto’s van de winnaars te zien. “Het is bijzonder om te zien hoe deze vrouwelijke fotografen hun portfolio ontwikkelen tijdens de stop-overs,” aldus Eikenaar. “We verzamelen bijzondere verhalen van gewone vrouwen en hopen via deze weg andere vrouwen over de hele wereld te inspireren.” Meer informatie: www.sca.nl.