terug

Fotografie in Beeld

flyer-fotografie-in-beeld

Met sprekers als Hans van Eijsden, Brett Florens en Wendy Appelman belooft Fotografie in Beeld een interessant evenement te worden. Een event voor alle fotografen, van starter tot professional. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor workshops, er worden lezingen gegeven en met verschillende Foodtrucks is ook aan de inwendige mens gedacht. Fotografie in Beeld vindt plaats in De Loads in Krommenie, op zaterdag 19 november.

“We willen mensen triggeren,” vertelt Gert de Joode van FotoFlits, organisator van het evenement. “Ze laten nadenken over wat ze nodig hebben voor het fotograferen. Er zijn zoveel mogelijkheden en het is meer dan alleen een knopje indrukken. We doen dat met het aanbieden van workshops en lezingen. Het evenement is gratis, de meeste workshops ook. We vragen bezoekers alleen zich van te voren in te schrijven voor een workshop. Zo ben je gegarandeerd van een plekje.”

“Voor sommige workshops, zoals die van Brett Florens, wordt wel een bijdrage gevraagd. Dit is slechts een tiende van het bedrag wat je normaliter voor zijn workshop zou betalen. Bij een eerdere editie waren alle workshops gratis. Mensen schreven zich dan wel in, maar kwamen niet opdagen. Het was te vrijblijvend. Dan moesten we belangstellenden teleurstellen en laten wachten op mensen die niet kwamen. Vandaar dat we het nu anders doen.”

Hans van Eijsden

Belangstellenden kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor een workshop van Hans van Eijsden, portret- en modefotograaf. “Hij werkt onder meer voor Chanel. Van Eijsden geeft tweemaal een workshop over Licht en Expressie.” Australiër Brett Florens heeft een vol programma. Hij geeft workshops, een lezing en een demonstratie. “Tijdens de workshops gaat hij met deelnemers aan de slag met bruids- en kinderfotografie. Tijdens zijn lezing vertelt hij over branding, voor veel fotografen een onderwerp dat meer aandacht behoeft.”

In ‘Back to Business’ legt fotograaf Richard Terborg uit hoe hij zich onderscheidt van de rest. Voor dit onderdeel hoef je je niet aanmelden. Dat moet wel voor een workshop van Otto van den Toorn. De modefotograaf neemt je mee in het gehele proces tijdens zijn workshops van Raw naar Resultaat. De workshop van Geert Langelaan over fotografen in Hi-Sync zit al vol, maar gelukkig geeft hij ook twee demonstraties.

Lelijk eendje

Ook bedrijven zijn aanwezig in De Loads. Nikon, Olympus, Elinchron en Arca printers & supplies, het is een greep uit de standhouders die bezoekers de kans bieden kennis te maken met hun producten. Voor bezoekers is oefenruimte vrijgehouden, zodat alle opgedane kennis direct in de praktijk kan worden gebracht. Daarvoor zijn ook aansprekende modellen uitgenodigd, golden oldies in de vorm van Volkswagen Kevers en 2CV’s.

Het complete programma is te vinden op www.fotografieinbeeld.com. Daar kun je je ook inschrijven voor de workshops. De Loads is industrieel ingericht. Tip voor de bezoeker: kleed je warm aan en neem je camera mee!