terug

Fotografencafé Kasteel Woerden

© John Moore


Dinsdag 4 juni 2019 Fotografencafé Kasteel Woerden.

18.00 uur: Fotografendinerin het restaurant van het Kasteel Woerden Aanmelden voor 30 mei2019 via https://fotografencafekasteelwoerden.nl/

19.00 uur: Fotoplaza: Werk van aanstormend talent…

Met Fotoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. Deze keer maken de volgende (startende) fotografen gebruik van de gelegenheid hun werk voor het FCKW-publiek te presenteren.

19.00 uur Sanne Romeijn komt een korte presentatie geven over De Kracht van Rotterdam waar ze aan heeft meegewerkt met haar serie over moeders en dochters. Ze exposeert ook op Naarden fotofestival.

19.20 uur Dagmar Haggenburg komt vertellen over haar kijk op de natuur die ons dagelijks omringt en hoe we deze willen beheersen.

19.40 uur Kiki Groot mede oprichter van het Fotografencollectief Arnhem.  Aan de hand van acht thema’s is de eigenheid van stad Arnhem, met haar karakteristieke wijken, problemen en kansen belicht door de ogen van de verschillende fotografen.

20.00 uur:  Lars Boering ( managing director World Press Photo):          ‘Verhalen die ertoe doen’.

World Press Photo staat voor journalistieke fotografie. Het staat voor persvrijheid. Maar…het is niet alleen ‘conflict’ fotografie.

Lars Boering vertelt tijdens het Fotografencafé van dinsdag 4 juni 2019 ook over de toenemende rol van de verhalende fotografie en de betekenis daarvan voor de toekomst van de foto- journalistiek.

Het is niet voor niets dat WPP een paar jaar geleden de prijs voor ‘ Digital Storytelling’  heeft ingesteld.

Bereid je dus voor op een avond vol aangrijpende en imponerende fotografie, vertelt door de man die, het Fotografencafé Kasteel Woerden, ooit een ‘leerfabriek’ noemde.

21.00 uur Bekendmaken Winnende IPIbox foto 2018-2019

In de periode dec. 2017- mei 2019 hebben fotografen tijdens de avonden van het Fotografecafé Kasteel Woerden hun foto’s laten beoordelen door gerenommeerde fotografen en -beoordelaars.

De foto’s die als waardevol werden gekwalificeerd zijn op de website van het FCKW geplaats. Uit deze foto’s koos het FCKW-team een of meerdere foto’s die een plek verdienden in de zgn. IPIbox.(Important Personal Image-box)

De IPIbox wordt  beschouwd als de manier om je portfolio te presenteren en te bewaren. Voor het Fotografencafé is het, het middel de waardevolle foto’s te bewaren. Tijdens de Fotografencafé-avonden is de IPIbox voor iedereen toegankelijk en kunnen de daarin bewaarde (geprinte)foto’s, uiteraard met witte fotohandschoenen aan, worden bewonderd.

Uit deze IPIbox wordt tweejaarlijks een winnende foto gekozen.

De winnaar(m/v) ontvangt een op naam gestelde  IPIbox.

De keuze wordt bepaald door een deskundige jurydie  bestaat uit

Lars Boering, juryvoorzitter, managing director van World Press Photo

Evelyne Jacq, fotograaf (journalistieke en autonome fotografie)

Katharina Pöhlmann, fotograaf (autonome, documentaire en conceptuele fotografie en portretten).

21.15 uur: Portfolio reviews door professionele fotografen/ reviewer

Fotografenworden uitgenodigd hun foto’s voorleggen aan reviewers die deze foto’s van advies zullen voorzien.

Vanavond zijn hiervoor beschikbaar:

# Dies Groot, (vakfotograaf, fotocursussen)

# Berend Houtsmuller, (portret- en naaktfotografie)

# Evelyne Jacq, fotograaf (journalistieke en autonome fotografie)

# Katharina Pöhlmann, fotograaf (autonome, documentaire en conceptuele fotografie en portretten).

Kasteel Woerden https://fotografencafekasteelwoerden.nl/