terug

Fotografencafé Kasteel Woerden: Bart Siebelink

Fotografencafé Kasteel Woerden | Ridderzaal Bart Siebelink: Natuurfotografie 2.0 Maandag 6 augustus 2018 om 20.00 uur.

Bart staat bekend als een creatieve, eigenzinnige natuurfotograaf, wiens werk geregeld in de prijzen valt bij wedstrijden. Vorig jaar won hij in twee categorieën van de Groene Camera. Voor hem is fotograferen een proces van associëren. Een proces dat begint met kijken maar waarbij je je laat leiden door je gevoel en fantasie. Inspiratie beschouwt hij als een mindset die hij zelf genereert, onafhankelijk van plaats of onderwerp. Dan maakt hij van een doodnormaal onderwerp een bijzonder beeld. Het onderwerp blijft meestal herkenbaar, maar hij voegt een laag toe die de fantasie prikkelt.

Om zijn passie voor de natuur expressie te geven kan hij terug grijpen op kennis en inzichten opgedaan in zijn studie ecologie aan de VU in Amsterdam. Zijn creatieve ontwikkeling heeft hij verdiept aan de Design Academy in Eindhoven; leren kijken en nadenken over wat een beeld nodig heeft om de aandacht te pakken.

Bart deelt zijn passie en kennis op een enthousiaste en toegankelijke manier. Via workshops, fotoreizen, mentorgroepen, het kennis- en educatieplatform ‘Centrum voor Natuurfotografie’ en het Handboek natuurfotografie .

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig https://fotografencafekasteelwoerden.nl/

Bart Siebelink: Workshop | ‘Op zoek naar Metaforen’

Fotografencafé Kasteel Woerden | Ridderzaal

Maandag 6 augustus 2018 om 13.30 uur.

In de workshop ‘Op jacht naar metaforen’ richt fotograaf Bart Siebelink zijn lens op natuur, maar kijkt verder dan zijn onderwerp.

Het zijn niet zomaar dieren, planten of landschappen die hij in beeld brengt.De kijker vindt altijd een aanknopingspunt dat prikkelt en de fantasie uitdaagt.In deze workshop maakt Bart jou deelgenoot van zijn speciale manier van kijken. Je leert te denken en fotograferen vanuit associatie en fantasie. De gewoonste onderwerpen krijgen daardoor opeens een nieuwe betekenis. Fotograferen zal daarna nooit meer hetzelfde zijn.

Wat heb je nodig?- Camera met macro lens.- Laptop of Ipad waarop je je foto’s kan laten zien.- Statief- Een gezonde dosis fantasie.

De workshop is op maandag 6 augustus 2018 en start om 13.30 uur en duurt tot rond 17.00 uur.

Heb je interesse? Geef je op voor 1 augustus 2018 via fotografencafekasteelwoerden@gmail.com. De workshop wordt aangeboden voor de speciale prijs van € 87,50 inclusief zomers fotodinerin het romantische restaurant van Kasteel Woerden. Heb je geen tijd mee te dineren dan is de prijs € 69,50. Na aanmelding ontvang je een factuur.

https://fotografencafekasteelwoerden.nl/

Woerden, 16 mei 2018. Info: Aart Sliedrecht 06 22908538

 

Bart Siebelink