Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Fotografencaé Kasteel Woerden online

Vanwege de maatregelen ivm COVID-19 gaat het Fotografencaé Kasteel Woerden online verder. Op maandag 8 juni 2020 staat om 19.00 uur een nieuw programma op onze website online. 

www. fotografencafekasteelwoerden.nl

Fotoplaza

Aanstormend fototalent kan tijdens Fotoplaza belangwekkend eigen werk presenteren. De eerste keer online : Henri Blommers met Plastc Utopia

BOREALIS, Rusland, maart 2018, Gennady’s car Het hart van de Russische houtindustrie is geconcentreerd rond de Russische stad Archangelsk, aan de Witte Zee. In de tijd voor snelwegen en vrachtwagens kon van hieruit het hout naar de Europese markten verscheept worden. En nog steeds is dit gebied een belangrijke leverancier. Meer dan de helft van de houtimport naar de EU is afkomstig uit Rusland.
— Het belang van de bossen op onze planeet was nooit duidelijker dan nu. Het zijn de bomen die de enorme uitstoot van CO2 uit onze atmosfeer filteren. Fotograaf Jeroen Toirkens (1971) en journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius (1978) hebben voor hun project Borealis de afgelopen vier jaar de bossen van de zogenaamde boreale zone bezocht. Deze boreale zone is een cirkel van voornamelijk naaldbossen, die zich uitstrekt over de noordelijke delen van Europa, Azië en Amerika. Dertig procent van alle bomen staat in de zone en zijn essentieel voor het behoud van de ecologische balans op aarde. Ze zetten op grote schaal CO2 om in zuurstof. Toch is minder dan twaalf procent van deze bossen beschermd gebied en worden ze bedreigd van allerlei kanten: commerciële houtkap, kwetsbaarheid van nieuwe aanplant en woekerende bosbranden.
© Jeroen Toirkens – Courtesy Kahmann Gallery
PERSBEELD bij Expositie fotomuseum Den Haag: BOREALIS life in the woods
Boek: BOREALIS trees and people of the northern forest (LANNOO, 2020)

Gesprek met Jeroen Toirkens | Borealis project

Een indringend foto-document over de betekenis  voor onze leefomgving van de Boreale wouden in het noorden van de Verenigde Staten, Europa en Azië. Samen met Jelle Brandt Cortius maakte Jeroen de afgelopen 5 jaar acht verschillenden reizen naar het noordeljke wouden gebied. In dit project laat de fotograaf niet alleen zien wat de betekenis van deze wouden is voor ons bestaan op deze planeet, maar ook hoe we omgaan met deze bossen en wie ervan leven.

Rob Gerritsen

Fotobesprekingen door Jeroen Toirkens

De portfolio-reviews zijn niet weg te slaan. Jeroen bespreekt de portfolios van Wim van der Meeren, Sip Helder, Hazel Ling en Pauli en Rob Gerritsen.

Sluitertijd

Geïnspireerd door de tijd waarin we nu leven, vragen we onder het motto Sluitertijd een fotograaf iets bijzonders over het vak van de fotograaf te vertellen. Dies Groot bijt op 8 juni de spits af met een overdenking over de MEEST BASIC CAMERA ter wereld.