terug

Fotofestival Naarden in juli en augustus 2021

Fotofestival Naarden heeft besloten het festival op te schuiven naar de zomer. Vanaf 3 juli tot en met 29 augustus 2021 zal Naarden het centrum van de fotografie zijn. 

© Emile Hudig, The drawer

Nieuwe curatoren, nieuw thema

Het eerder gekozen thema ‘Permanent Vacation’ zou onvoldoende kwalitatief sterk ingevuld kunnen worden met de beoogde internationale fotografen en daarom is in onderling overleg met curatoren Koos Breukel en Hedy van Erp besloten dit thema dit jaar niet te gebruiken.

De editie van 2021 zal daarom door een nieuw team curatoren worden vormgegeven, dat bestaat uit: Feiko Koster (hoofdcurator, galeriehouder Koster Fine Art Gallery, Naarden), Lotte van Es (curator Huis Marseille, Amsterdam), Madé van Krimpen (galeriehouder Multiplemadé, Amsterdam), Guinevere Ras (curator Nederlands Fotomuseum Rotterdam) en Kenneth Stamp (fotograaf) voor het special project Celebrate the Dutch Landscape. Een nieuw team met jonge professionals die middenin de wereld van de hedendaagse fotografie staan, een team dat vernieuwing en kwaliteit brengt. Onder de hoede van een ervaren curator die waakt over het eigen karakter van FotoFestival Naarden.
Met de aanstelling van het nieuwe curatorenteam krijgt het festival dit jaar ook een nieuw thema: The Art of Living.

De inzenders voor de Open Call zijn over deze wijzigingen apart geïnformeerd.

Wangerooge, Strandgezicht
Verlenging OPEN CALL | tot 30.4.2021
In verband met de Corona pandemie is het festival opgeschoven en daarmee is de inzendtermijn voor de open call voor het festival eveneens verlengd: er kan worden ingezonden tot en met 30 april 2021.
Inzenden kan via onze website: www.fotofestivalnaarden.nl.
We vragen de inzenders aan te sluiten bij het thema van het festival The Art of Living. Inzenders die al eerder hun werk hadden aangemeld zijn apart op de hoogte gebracht van het nieuwe thema.
Nieuw bestuur van FotoFestival Naarden
In de vorige nieuwsbrief plaatsten we een vacature voor nieuwe bestuursleden, inmiddels is het bestuur op volle kracht. Even kort voorstellen: 
– Harriëtte Loeffen is directeur Carré Fonds en zet zich in voor het cultureel ondernemerschap van het financieel en artistiek onafhankelijke theater aan de Amstel.
– Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications en adviseert opdrachtgevers op het gebied van het bouwen en beschermen van de reputatie in de financiële wereld, de overheid, de zorg, de agri/food-sector en de culturele sector.
– Quirine van der Sloot is hoofd tentoonstellingen bij Museum Kranenburgh in Bergen.
– André van der Velde is fiscaal en financieel adviseur en eigenaar van fiscaal adviesbureau Meester Velde.
– Ernst de Wijs is eigenaar van handelsonderneming Pronut BV in Naarden.
 www.fotofestivalnaarden.nl