terug

Facebook introduceert 360-graden foto’s

grand-canyon-full-screen-panoramaFacebook maakt het vanaf nu mogelijk om 360-graden foto’s te delen. De foto’s zijn gemakkelijk in de News Feed van Facebook te herkennen door middel van een kompas icoontje en zelfs met een Samsung Gear Virtual Reality bril te bekijken.

360-Graden foto’s kunnen op Facebook gedeeld worden door met een smartphone een panorama te maken of een 360-graden foto door gebruik te maken van een special app of een 360-graden camera en deze op Facebook te posten. Facebook neemt het vanaf daar over en maakt er een 360 graden beeld van, die op dezelfde manier kan worden bekeken als de 360-graden video’s op Facebook.

paul-feedIn de News Feed zijn 360-graden foto’s gemakkelijk te herkennen door een kompas icoontje aan de rechterkant van de foto. Door je telefoon te draaien of te swipen (klikken en slepen op de computer) kan in de foto rond gekeken worden. Ook kan de foto in Virtual Reality worden bekeken met de Samsung Gear VR.

Om 360 foto’s te kunnen bekijken op een mobiel apparaat is wel de nieuwste versie van de Facebook app nodig. Meer informatie over Facebook 360 foto’s is hier te vinden.


Bekijk ook deze items