terug

EIZO 4K met 185 ppi voor fotografie, print en video

 CG248-4K-BKDe ColorEdge CG248-4K is een 23,8”-monitor met een UHD (ultra- high-definition) 4K native resolutie (3840 x 2160) voor creatieve professionals die werken met content die een hoge resolutie heeft, zoals fotografie, print en video.
Het scherm heeft de hoogste pixeldichtheid in de ColorEdge line-up tot dusver, een verbluffende 185 ppi (pixels per inch). Daardoor is de beeldweergave met een hoge resolutie vloeiender dan ooit. Professionals kunnen daardoor de hoge mate van detail in 4K-foto’s met uitzonderlijke details weergeven. Voor de printworkflow worden ook alfanumerieke karakters en contouren met een uitstekende scherpte onderscheiden.
De ColorEdge CG248-4K wordt geleverd met een ingebouwde sensor om zelfkalibratie mogelijk te maken, voor probleemloos `kleur-onderhoud` van de monitor. EIZO biedt daarvoor een softwareprogramma voor kalibratie, ColorNavigator 6, dat met de monitor wordt meegeleverd. Gebruikers kunnen hun eigen doelwaarden voor helderheid, gamma en witpunt instellen en een ICC-profiel genereren. Verder biedt de software aanvullende functionaliteit, zoals handmatige afstelling van de eigenschappen van een gekalibreerde monitor.
De ColorEdge CG248-4K gebruikt een LED-backlight IPS (in-plane switching) LCD-scherm met een groot kleurbereik, dat 99% van de Adobe RGB-kleurruimte afdekt. Het dekt ook 100% van de Rec. 709-, EBU- en SMPTE-C-standaarden af, alsmede 77% van de Rec. 2020 en 93% van DCI die wordt gebruikt in postproductie. Zo is een waarheidsgetrouwe kleurreproductie gegarandeerd voor talloze creatieve sectoren.
Een typische monitor heeft 30 minuten of meer nodig voor het stabiliseren van zijn helderheid, kleurtoon en tintkarakeristieken. Bij de ColorEdge CG248-4K duurt dit echter slechts drie minuten, dus kunnen professionals kort na het inschakelen van de monitor rekenen op betrouwbare kleuren.
Een 4K-zoomfunctie, die kan worden bediend met de fronttoetsen van de monitor, vergroot bepaalde gebieden van het scherm. Dit geeft fotografen de mogelijkheid om snel details en nauwkeurigheid te controleren.
De ColorEdge CG248-4K wordt geleverd met een slank, nieuw design dat zeer goed integreert in een werkomgeving. Het ontwerp is net zo handig als esthetisch, met LED-backlight verlichte knoppen voor schemerig verlichte studio’s, een draaggreep en kabelhouder aan de achterkant en drie USB 3.0 downstream- poorten aan de zijkant. Hij heeft ook een ergonomische voet die 150 mm in hoogte verstelbaar is, 40° kantelbaar (-5° – 35°) en 344° draaibaar, en bovendien de mogelijkheid voor de staande modus heeft. Voor uniforme helderheid en kleuren maakt EIZO gebruik van zijn eigen Digital Uniformity Equalizer (DUE) -technologie. DUE verzekert een delta-E-verschil van drie of minder over het scherm. Deze compenseert tevens de invloeden die een fluctuerende omgevingstemperatuur kan hebben op kleurtemperatuur en helderheid.

Overige eigenschappen

• In de fabriek gekalibreerd voor gegarandeerd uniforme kleuren op alle units.
• 3D LUT (Look-Up Table) die kleuren afzonderlijk aanpast aan een RGB-tabel.
• Twee DisplayPorts (ver. 1.2) en twee HDMI-connectors.
• 10 bit-weergave (meer dan één miljard kleuren tegelijkertijd) uit een 16 bit Look-Up Table.
• Monitorkap meegeleverd voor het minimaliseren van omgevingslicht dat van het scherm weerkaatst.
• Vijf jaar beperkte fabrieksgarantie met inbegrip van het LCD- scherm en een helderheids- en kleurengarantie tot en met 10.000 uur .