terug

De Light L16: 16 camera’s in één

home_07_heroLight kondigt de L16 aan, een compacte camera die de kwaliteit van DSLR’s moet evenaren en meer. Het principe berust op het computer gestuurde samenvoegen van meerdere foto’s.

L16-LENS-CLOSEUPDe L16 is een camera van zakformaat en beschikt over 16 lenzen. Daarvan worden er bij elke opnamen 10 gebruikt waardoor op verschillende brandpunten elk detail in de foto wordt vastgelegd. De interne computer voegt die beelden daarna samen tot één foto met een grootte tot wel 52MP.
L16-BACK-UIDe camera heeft een ingebouwde optische zoom van 35-150mm en WiFi.  De bediening van de camera gaat via een touchscreen aan de achterkant en geeft ook de mogelijkheid gemaakte foto’s direct te bewerken en te delen. Daarnaast zal de L16 4K video kunnen opnemen op 35mm, 70mm of 150mm.
gallery_image_11
gallery_image_1
De 16 objectieven zorgen niet alleen voor beelden met een hoge resolutie maar ook voor een hoog dynamisch bereik en de mogelijkheid om met weinig licht te fotograferen. Maar misschien is het interessantste nog wel de mogelijkheid om het scherpstelpunt en de scherpte-diepte nog na het maken van de foto, tot een diafragma van f/1.2, aan te passen.
gallery_image7&8
De makers zelf zeggen dat de L16 een camera body, zoom en drie snelle prime lenzen in één is. Het concept klinkt veelbelovend, het is echter nog wel even wachten, de camera bevindt zich nog in het prototype stadium. De L16 zal begin 2016 echt worden geïntroduceerd en pas in de tweede helft van 2016 beschikbaar zijn voor een Amerikaanse prijs van €1.699,-. Geïnteresseerden kunnen al wel een camera reserveren op de website van Light, waar ook meer informatie en voorbeeld foto’s te vinden zijn.

Tags: L16 Light