terug

De jaarlijkse Willem Poelstra lezing door Henk Wildschut

Ter nagedachtenis aan oprichter Willem Poelstra organiseert Stichting Forhanna jaarlijks de Willem Poelstra lezing, waarvoor een spraakmakende spreker uit de documentaire fotografie wordt uitgenodigd om over zijn/haar werk en/of de stand van het vakgebied te spreken, veelal makers die vergaand betrokken zijn bij hun eigen diepgravende documentaire projecten.

© Henk Wiltschut

De Nederlandse fotograaf Henk Wildschut zal op 17 november 2021 de Willem Poelstra lezing houden, die in het teken staat van zijn project Afstand (Distance), dat in opdracht van het Rijksmuseum is gemaakt en daar momenteel te zien is. Afstand toont Wildschuts unieke visuele interpretatie van de impact van de corona-maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen. De fotograaf vertelt hoe hij de opdracht vertaalde in zijn visuele aanpak, het proces van redactie en vormgeving van zijn boek en de tentoonstelling.

Fotograaf Henk Wildschut documenteert sinds maart 2020 de impact van Covid-19 op het leven in de Nederlandse samenleving en de manier waarop het land met het virus omgaat. Zijn tentoonstelling ‘Afstand’ is van 1 oktober 2021 tot en met 16 januari 2022 in het Rijksmuseum te zien.

Voor de lezing zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

tickets bestellen: https://www.forhanna.com/project/willem-poelstra-lezing/

Het boek ‘Afstand’ van Henk Wildschut is te koop voor een speciale prijs van 39,50. De auteur zal je exemplaar signeren.

The Willem Poelstra Lecture wordt georganiseerd door Forhanna.

The Willem Poelstra Lecture 2021

door Henk Wildschut – ‘Afstand’

Woensdag 17 november 2021 19.30-22.00 uur De lezing begint om 20.00 uur

Beperkt aantal plaatsen dus reserveer op tijd.

Taal: Nederlands

Locatie: De Uitkijk

Adres: Prinsengracht 452

1017 KE Amsterdam

Meer informatie

FORHANNA

Nieuwendammerdijk 327

1023 BJ Amsterdam

office@forhanna.com

M 0646 218 658