terug

De Cromwell-trilogie met portretten van Tessa Posthuma de Boer

Fotografe Tessa Posthuma de Boer heeft het afgelopen jaar intensief gewerkt aan een serie portretten uit de tijd van de Engelse koning Henry VIII. Met haar fascinerende collage techniek maakte zij op basis van schilderijen van Hans Holbein (uit de 16e eeuw) fotografische portretten van Henry VIII, zijn zes vrouwen, Thomas Cromwell en Thomas More.

Aanleiding daarvoor waren de boeken van de Engelse auteur Hilary Mantel, de Cromwell trilogie. Tien jaar geleden verschenen de eerste twee delen. ‘Wolf Hall’ won in 2009 de prestigieuze Booker Prize. Een paar jaar later won het tweede deel die prijs opnieuw. Een unicum. De boeken waren dan ook wereldwijd een enorm succes.

Eindelijk verschijnt nu na lang wachten op 6 mei 2020 het derde deel: ‘De Spiegel en het Licht’.

Tegelijk met een heruitgave van de eerste twee delen. Met op de cover drie beelden uit de fotoserie van Tessa Posthuma de Boer.

 

© Tessa-Posthuma-de-Boer, Henry-VIII
© Tessa-Posthuma-de-Boer, Anne-of-Cleves
Speciale aanbieding van Sandvoort Gallery: een fine art print van één van de negen portretten op formaat 30x20cm, bieden wij nu eenmalig aan voor € 175 inclusief een exemplaar van het derde deel: ‘De Spiegel en het Licht’ (winkelwaarde € 39,99).
De prints zijn door de kunstenaar gesigneerd en genummerd.

Home