terug

De 24ste editie van Photo31 met Piet den Blanken

Documentair fotograaf en fotojournalist Piet den Blanken toont de werkelijkheid achter actuele maatschappelijke spanningen. Van sociale onrust en opmerkelijke arbeidsomstandigheden in Nederland, arrestaties en mensenjacht aan de Europese grenzen, tot burgeroorlogen en prostitutie in Latijns Amerika. Sociaal onrecht is zijn grootste inspiratiebron. Hij onderzoekt en fotografeert wat autoriteiten vaak liever verborgen houden en toont daarmee datgene wat wij anders niet te zien zouden krijgen. Maar ook: hoe mensen voor zichzelf opkomen en voor elkaar kunnen zorgen.

 

© Piet den Blanken, Gevgelija, Macedonie, 2015, Volgepakte trein van Gevgelija naar Tabanovtse aan de Macedonisch-Servische grens. De twee treinen per dag vervoeren duizend migranten per dag.
Balkanroute naar Europa.

Piet den Blanken fotografeert grenzen tussen landen, grenzen tussen armoede en welvaart en de mensen die daar, in dat niemandsland, bekneld raken. Piet fotografeert al 25 jaar migranten langs de grenzen van Europa. Een thema dat tot op de dag van vandaag actueel is gebleven.

Te midden van zijn expositie ‘Migratie’ bij de Pennings Foundation in Eindhoven, praat Robert Theunissen een uur lang met Piet over zijn indrukwekkende fotografie en bijzondere ervaringen tijdens zijn loopbaan.

Het webinar is gratis en er is ruimte voor vragen aan Piet via de live chatfunctie.

Programma:

  1. Link voor inloggen via e-mail / Eventbrite uiterlijk om 19:00 uur
  2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur
  3. Aanvang Webinar om 20:00 uur
  4. Einde uiterlijk 21:30

 

Wees er snel bij en meld je aan! 

Deelname is gratis.

Photo31 Webinar | Gastspreker Piet den Blanken | 2 juni 2021