terug

David Yarrow nieuw Europees ambassadeur van Nikon

Nikon Europe B.V. kondigt aan dat de wereldberoemde fotograaf David Yarrow zich als Europees ambassadeur voegt bij een hooggewaardeerde groep Nikon-fotografen.

279571 the%20old%20testament 3b8105 large 1525767430

Dankzij Yarrow’s indringende en meeslepende fotografie is zijn populariteit ongekend bij zowel fotografen, kunstverzamelaars als consumenten. Zijn grote en iconische monochrome beelden zijn in veel galerieën en musea ter wereld tentoongesteld en hebben een kenmerkende unieke stijl. Het bracht hem naar de top als een van ’s werelds beste natuurfotografen ter wereld.

Yarrow gebruikt al 33 jaar apparatuur van Nikon, vanaf de eerste stappen in zijn carrière toen hij voor The Times werkte en de iconische foto van Diego Maradona maakte tijdens de Wereldbekerfinale van 1986. Hij heeft zich inmiddels als één van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld gevestigd. Onlangs speelde David een essentiële rol bij de lancering van de D850.

Het werk van Yarrow toont zijn passie voor filantropie en bescherming, iets wat hij graag laat zien met zijn speciale project als Europees ambassadeur van Nikon, waar hij momenteel aan werkt in Amboseli, Kenia.

David Yarrow zegt:Mijn fotografie carrière is onconventioneel verlopen en je kunt gerust zeggen dat ik me nooit in hokjes heb laten stoppen, bijvoorbeeld van één centraal ’thema’ of ‘één expertisegebied’. Hierdoor is fotografie voor mij een methode gebleven voor verlossing, een kans om alle hoeken van de wereld te verkennen en extreme omgevingen vast te leggen met de zeldzame wilde dieren die er thuishoren.

De camera’s van Nikon en de NIKKOR-objectieven hebben een grote rol gespeeld in elk pad dat ik heb bewandeld. De uiterlijke kenmerken en ergonomie zijn steeds beter geworden en ik kan geen ander merk bedenken dat de behoeften van zowel professionele fotografen als amateurfotografen beter begrijpt. Fotografie is de kunstvorm van onze generatie en ik hoop dat mijn werk als Europees ambassadeur van Nikon helpt om mensen aan te sporen en te inspireren om hun ogen meer te gaan gebruiken dan hun mobiele telefoons. Daar gaat het in dit werk om.”

Nikon-ambassadeurs voor Europa

De Nikon-ambassadeurs voor Europa zijn getalenteerde, invloedrijke creatieve personen die de moderne tijdgeest vertegenwoordigen door de nieuwste beeldtechnologieën te gebruiken en maatschappelijke trends aankaarten. Als onderdeel van dit ambassadeurschap werd David door Nikon uitgedaagd zijn droomproject te verwezenlijken.

Ga voor meer informatie over David en zijn eerdere werk naar de website van Nikon.

279573 the%20factory 9d9bb4 large 1525767431

 

Over David

David Yarrow is in 1966 geboren in Glasgow, Schotland. Hij begon al jong met fotograferen en als 20-jarige werkte hij als fotograaf voor The Times op het voetbalveld bij de Wereldbekerfinale in Mexico City. Op die dag maakte David de beroemde foto van Diego Maradona die de wereldbeker vasthield en als gevolg daarvan werd hij veelvuldig gevraagd om te fotograferen bij de Olympische Spelen en diverse andere sportevenementen. Pas vele jaren later ontdekte hij zijn ware comfortzone in het vastleggen van de natuur met zijn indringende en meeslepende fotografie, waarmee hij een steeds groeiende groep volgers creëerde onder kunstverzamelaars. Nu, in 2018, heeft David een stevige reputatie opgebouwd als een van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld.

Alle afbeeldingen © David Yarrow

Ga voor meer informatie over Nikon-ambassadeurs voor Europa naar: www.europe-nikon.com