Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Database voor Afrikaanse fotografen

Everyday Africa - Foto Austin Merrill
Everyday Africa – Foto Austin Merrill

World Press Photo Foundation en Everyday Africa werken samen aan een database van professionele Afrikaanse nieuwsfotografen, fotojournalisten en documentaire fotografen die op het continent wonen. World Press Photo wil zo een beter beeld krijgen van welke fotografen actief zijn in Afrika. Every Africa hoopt meer fotografen te vinden die zich voor de organisatie willen inzetten: Everyday Africa verzamelt foto’s, gemaakt over het gehele continent, die het normale leven in Afrika tonen.
De African Photojournalism database gaat informatie verzamelen als contactgegevens en loopbaaninformatie van fotograferen die cultuur, milieu, politiek, maatschappij, sport, natuur en het alledaagse leven in beeld brengen. De verzamelde informatie wordt op een later moment gepubliceerd, zodat de Afrikaanse fotografen makkelijker contacten kunnen leggen met internationale media. Het zorgt er tevens voor dat de internationale media een beter begrip krijgen van onderwerpen die Afrikaanse fotograferen belangrijk vinden.
Lars Boering, managing director van World Press Photo Foundation:
“Een van onze prioriteiten de komende jaren is om de bijdrage van locale fotografen te erkennen, evenals hun betekenis voor de lokale visuele journalistiek. We weten dat er fantastisch werk wordt gemaakt in Afrika, maar we weten niet wie dit maakt en waar het gemaakt wordt. Everyday Africa is een geweldig initiatief, we kijken uit naar de samenwerking.”
Everyday Africa - foto Tom Saater
Everyday Africa – foto Tom Saater

Nani Kofi Acquah, een van de fotografen die een bijdrage levert aan Everyday Africa:
“Everyday Africa is een familie van fotografen met verschillende achtergronden, die foto’s delen over het gewone leven in Afrika met de rest van de wereld, waar veelal een verkeerd beeld bestaat van ons continent. Door medewerker te worden van Everyday Africa zijn er deuren voor me geopend die ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden. Ik ben trots om deel uit te maken van een team dat op positieve wijze de wereld leert hoe ze naar ons continent moeten kijken. De database is een onderdeel in dit grotere doel.”
Via de website www.ajpd.org kunnen Afrikaanse fotograferen zich aanmelden. Meer alledaagse beelden van Afrika zien? Kijk op www.everydayafrica.tumblr.com.