terug

Colourclass van Eizo online

Vandaag  gaat de Colourclass Lofoten van start – een videoserie van EIZO. De zesdelige serie behandelt de volledige workflow van de landschapsfotografie, van planning tot afdruk. Met name kleuren en kleurenbeheer krijgen hierbij veel aandacht.


Voor de videoserie is Christian Ohlig, fotograaf en specialist in kleurbeheer bij monitorfabrikant EIZO, samen met Serdar Ugurlu, Lofotenkenner, landschapsfotograaf en mentor van PhotoTours4U, naar Noorwegen gereisd. Het doel: om in het uiterste noorden van Europa het bijzondere licht op de Lofoten-eilandengroep vast te leggen.

Aflevering 1: Keuze van de uitrusting, reis naar de bestemming

In de eerste aflevering van de Colourclass Lofoten gaan we in op de keuze van de uitrusting. Een landschapsfotograaf is altijd op zoek naar de ideale uitrusting, die de hoogst mogelijke kwaliteit combineert met het laagst mogelijke gewicht. Daarom gebruiken we voor het fotograferen de compacte, lichte GFX- en X-systemen van Fujifilm, in combinatie met carbonstatieven van Gitzo. Voor de lichtregeling gebruiken we insteekfilters van Haida. Dit wordt allemaal vervoerd in rugtassen van f-stop gear. Verder legt Serdar van PhotoTour4U in deze aflevering ook nog uit wat een fotograaf absoluut mee moet nemen voor projecten boven de poolcirkel.

https://www.eizo.nl/academy/colourclass/