terug

ColorEdge CG319X – de tweede generatie High-End 4K grafische monitor van EIZO

Met de nieuwe ColorEdge CG319X introduceert EIZO de tweede generatie van haar 4K grafische monitor van 31 inch. Met de ingebouwde kalibratiesensor en de vooraf geïnstalleerde HDR-Presets voor HLG- en PQ-gamma is de nieuwe monitor bij uitstek geschikt professioneel gebruik in de video-editing, fotografie en andere grafische toepassingen.

Referentie over video-editing

Met een resolutie van 4096 x 2160 pixels is de CG319X de ideale monitor om DCI-4K-content te verwerken en native weer te geven. Dankzij de DCI-P3- kleurruimteafdekking van 98%, indrukwekkend diepe zwartwaarden en een contrastverhouding van 1.500:1 is de CG319X optimaal geschikt voor professionele Color-Grading van 4K-inhoud.

Future-proof: perfecte integratie in de HDR-workflow

De CG319X beschikt over Presets voor HLG (Hybrid Log Gamma) en PQ (Perceptual Quantization), de beide gammacurven die worden gebruikt in de HDR- workflow. Daardoor kan de monitor ideaal in de HDR-postproductie-workflows worden geïntegreerd, waar echte HDR doorgaans pas in de laatste stap, Color- Grading, op monitoren zoals EIZO’s ColorEdge PROMINENCE CG3145 wordt gebruikt. Alle voorgaande werkzaamheden worden op SDR-monitoren uitgevoerd, zoals de CG319X, die dankzij de geïnstalleerde gammacurven in staat is om het HDR-toonwaardeverloop visueel correct weer te geven.

Extreem scherp beeld

Ook buiten de 4K-videowereld – bijvoorbeeld voor fotografen en grafisch vormgevers – heeft een monitor met DCI-4K belangrijke voordelen: enerzijds geeft de CG319X beelden extreem scherp weer dankzij zijn resolutie van 149 ppi. Anderzijds resulteren uit de beeldverhouding van 19:10 twee bijna vierkante monitorhelften, zodat er voor verschillende programma’s naast elkaar voldoende ruimte is en het gebruik van een tweede monitor in veel gevallen overbodig wordt.

Talloze detailverbeteringen

De werkwijze van de ingebouwde kalibratiesensor van de CG319X is in vergelijking met zijn voorganger opnieuw verbeterd. Nu is het zelfs mogelijk om tijdens de kalibratie door te werken. Bovendien werkt de CG319X zonder ingebouwde ventilator en is het bijv. in grading suites mogelijk om in een prettige stilte te werken.

Via twee DisplayPorts alsmede twee HDMI-poorten kan DCI-4K-materiaal met 60 Hz worden bekeken. Zo kan de CG319X niet alleen in op PC’s gebaseerde workflows worden geïntegreerd, maar kan deze ook met andere bronnen worden gebruikt.

Dankzij de ingebouwde kalibratiesensor, de nieuwe 24-bit-LUT (Look-Up Table), de uiterst nauwkeurige fabriekskalibratie, alsmede de temperatuurgeregelde, geïntegreerde Digital Uniformity Equalizer (DUE) kan de gebruiker er telkens op vertrouwen dat de monitor altijd een perfect en onvervalst beeld van zijn digitale bestand laat zien.

Kalibratie met de ColorNavigator en de ColorNavigator NX

Voor de kalibratie van de CG319X stelt EIZO twee speciale programma’s beschikbaar: ColorNavigator NX en ColorNavigator 6. Hiermee kan de gebruiker normwaarden voor helderheid, gamma en witpunt vastleggen, en een ICC-profiel samenstellen. ColorNavigator 6 is inbegrepen bij de monitor en is bedoeld voor de afzonderlijke gebruiker. ColorNavigator NX kan kosteloos worden gedownload via de website van EIZO en is ontwikkeld voor bedrijven die hun monitoren centraal willen kalibreren.

Daarnaast is er EIZO ColorNavigator Network, voor het kleurenbeheer van de ColorEdge CG319X en voor een selectie van andere ColorEdge-monitoren binnen een netwerk. Met deze veilige cloud-tool kunnen beheerders de beeldkwaliteit van monitoren waarborgen als ColorNavigator NX is geïnstalleerd op de clients van de monitoren.