terug

CES, opslag nieuws

Samsung

Samsung-01
Van Samsung was er de aankondiging van een heel compacte externe SSD, de T1 die slechts 30 gram weegt en te krijgen is in capaciteiten tot 1TB. De Samsung SSD T1 is minder dan 1 cm dik, en meet 5 bij 7 cm. De aansluiting is via USB 3.0, USB 2.0 doet het ook maar trager. Afhankelijk van de omstandigheden, kan een snelheid tot 450 MB/sec worden gerealiseerd. De inhoud kan door encryptie, AES 256-bit, beschermd worden en Samsung biedt 3 jaar garantie op een T1.
Samsung-02
Er wordt intern gebruik gemaakt van de nieuwe V-Nand techniek waardoor het geheugen compacter geconstrueerd kan worden. Door het ontbreken van bewegende onderdelen is de schijf uiteraard goed bestand tegen ruw gebruik.

Sandisk

Van Sandisk zijn er nieuwe mini USB sticks die bedoeld zijn als extra opslag voor een Android telefoon of tablet, de maximale capaciteit is 64 GB.
sandisk-01
Daarnaast biedt Sandisk inmiddels ook echte SSD opslag opties aan voor gebruik in een computer of laptop. Deze zijn te krijgen in een capaciteit tot 512 GB. Sandisk claimt snelheden tot 550 MB/sec. Uiteraard levert het vervangen van een traditionele HD door een SSD je voordelen op, minder energiegebruik dus gaat de accu langer mee, en in de regel in enorme snelheidswinst.

LaCie

LaCie-01
Van laCie is er een interessante uitbreiding van het assortiment ‘Rugged’ schijven met de oranje kleurstelling. Er is nu een rugged RAID aangekondigd, waarbij de behuizing is voorzien van twee schijven van 2 TB elk. Standaard staat deze ingesteld als RAID 0 wat 4TB opslag oplevert, maar als je veiligheid belangrijker vindt dan capaciteit kan ook gekozen worden voor RAID 1. Je krijgt dan 2TB capaciteit, maar alles wordt automatisch op beide schijven weggeschreven, een ingebouwde zekerheid.
Aangesloten op een thunderbolt poort krijgt de schijf daar ook de voeding van, voor gebruik over USB 3.0 wordt een aparte voeding meegeleverd. De behuizing is bestand tegen het nodige misbruik, de opslag kan beveiligd worden met 256 bit encryptie. de schijf meet 3,5 bij 9 bij 15 cm en weegt 560 gram.

Canon

Canon heeft Connect Station CS100, een opslagapparaat voor beeldmateriaal dat je in staat stelt snel en eenvoudig foto’s en video’s te bewaren, te bekijken en te delen – alles vanaf één toegankelijke locatie.Canon-01
De CS100 kan foto’s en video’s via de draadloze verbinding vanaf Canon camera’s downloaden, vanaf andere camera’s via een USB verbinding. Daarna kunnen de opnames bekeken worden op een TV-scherm tot in Full-HD. En daarmee is ook de doelgroep wel een beetje vastgelegd, de CS100 is vooral bedoeld voor consumenten die op een eenvoudige manier hun verzameling foto’s en video’s willen beheren en bekijken. En dat eventueel zelfs zonder gebruik te maken van een computer. Maar ook het delen naar sociale media websites kan vanuit de CS100. En wanneer iemand anders er ook één heeft kunnen complete albums in de volle resolutie worden gedeeld. De USB-poort die gebruikt kan worden om beelden te laden kan ook gebruikt worden om een back-up van het hele systeem te maken naar een externe schijf, want dat is natuurlijk wel nodig wanneer iemand alle foto’s en films er op heeft gezet.

Canon compacts

Daarnaast heeft Canon een hele reeks vernieuwde compactcamera’s aangekondigd.
Canon-04