Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Canon lanceert groothoekzoomlens 14-35mm

Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de RF 14-35mm F4L IS USM, haar wijdste RF-groothoekzoomlens tot nu toe. Deze zoomlens vult de RF-trinity van “kitbag-vriendelijke” f/4-lenzen verder aan, die liefhebbers van fotografie en professionals een veelzijdig brandpuntsbereik van gecombineerd 14-200mm bieden. Met een geruisloze AF, 5,5-stops optische beeldstabilisatie en een 14-35mm brandpuntsbereik met asferische- en UD-elementen voor kristalheldere resultaten is de RF 14-35mm F4L IS USM de perfecte lens voor landschaps- en architectuurfotografie, maar ook voor vlogging waarbij content creators een stabiel en wijd beeldveld nodig hebben.

De RF 14-35mm F4L IS USM maakt deel uit van Canon’s groeiende serie hoogwaardige RF-lenzen en zijn het resultaat van de solide basis van het EOS R System. In combinatie met de innovatieve camerabody’s levert het volledige portfolio RF-lenzen ongeëvenaarde optische prestaties en opent het nieuwe werelden voor foto- en videografen. Dankzij het communicatiesysteem van de RF-Mount werkt deze lens met de gecombineerde lens- en in- body-beeldstabilisatie op compatibele camera’s uit de EOS R-serie. Bij gebruik in combinatie met de Canon EOS R5 of EOS R6 haalt deze lens een voordeel van 7-stops waardoor het een praktisch topmodel is voor zowel fotografie als filmopnamen.

RF 14-35mm F4L IS USM

Compacte lens met een wijd beeldveld

Door optimaal gebruik te maken van de grote diameter van de vatting van het EOS R System, zorgt de RF 14-35mm F4L IS USM voor een krachtige combinatie van een grotere dekking en hoge beeldkwaliteit – en dat alles in een compact optisch design. Met een gewicht van slechts 540 gram vormt de RF 14-35mm F4L IS USM samen met de compacte, lichtgewicht RF 24-105mm F4L IS USM en RF 70-200mm F4L IS USM een reeks f/4-lenzen met verschillende brandpuntsafstanden die geschikt is voor vrijwel elke toepassing. Net als de andere lenzen in deze RF-trinity heeft de RF 14-35mm F4L IS USM dezelfde 77mm filterdraad en een compacte vormfactor – kortom de ideale reisgenoot. Gebruikers kunnen met deze RF-trinity erop vertrouwen dat ze een breed scala aan perspectieven kunnen vastleggen, terwijl ze de omvang en het gewicht van de kit die ze bij zich dragen beperken.

De RF 14-35mm F4L IS USM heeft een ruim brandpuntsbereik en biedt fotografen de flexibiliteit om een groot aantal verschillende onderwerpen vast te leggen, waaronder landschappen en architectuur. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 0,2 meter en een 0,38x vergroting dankzij het scherpstelsysteem aan de achterzijde. Dit alles maakt de RF 14-35mm F4L IS USM bijzonder effectief in kleine ruimtes, zodat fotografen de volledige scène in beeld kunnen brengen.

Optische perfectie

De RF 14-35mm F4L IS USM maakt gebruik van een geavanceerd optisch ontwerp bestaande uit drie asferische lenselementen met ultralage dispersie, en drie van glas gegoten asferische lenselementen waarvan er één zowel UD als asferisch is. Deze elementen zijn het resultaat van 50 jaar lang onderzoek en ontwikkeling door Canon op het gebied van asferische lensproductie voor camera’s met verwisselbare lenzen. Dankzij hoge investeringen in lensontwerp en een uiterst nauwkeurige productietechnologie hebben deze elementen een niet-sferische kromming die het licht op één punt opvangt om aberratie te verminderen en haarscherpe beelden te produceren die de beeldkwaliteit evenaren van Canon’sgerenommeerde prime lenzen. Deze elementen zorgen van rand tot rand voor de hoogste resolutie van het beeld, wat met name een uitdaging is bij groothoeklenzen waar de aanwezigheid van sferische aberraties sterk toeneemt. In combinatie met Canon’s eigen Subwavelength Structure Coating (SWC) en Air Sphere Coating (ASC), die reflecties en overstraling voorkomen, biedt de RF 14-35mm F4L IS USM een uitzonderlijke scherpte en contrast.

Prijs en beschikbaarheid

De RF 14-35mm F4L IS USM is vanaf eind augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.849,99. Ga voor meer informatie over de RF 14-35mm F4L IS USM naar www.canon.nl – meer informatie over Canon’s asferische lenstechnologie vind je eventueel hier: https://global.canon/en/news/2021/20210527.html