Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Canon introduceert Canon EOS 5d Mark IV

EOS 5D Mark IV FSL w EF 24-70mm

Het zat eraan te komen, maar vandaag maakt de  Canon EOS 5D Mark IV haar debuut. De EOS 5D Mark IV is de nieuwste aanwinst binnen de EOS 5D-familie en is ontworpen voor fotografen die altijd op zoek zijn naar de perfecte opname. De EOS 5D-serie staat erom bekend fotografen de verhalen te laten vertellen die moeten worden verteld en heeft wereldwijd veel belangrijke momenten uit de geschiedenis vastgelegd. Deze opvolger van de EOS 5D Mark III werd ontworpen op basis van rechtstreekse feedback van fotografen uit de foto-community om zo het meest veelzijdige EOS-model te produceren.

De camera is uitgerust met een 30,4 Megapixel CMOS-sensor, kent een grote belichtingsspeelruimte, haalt een opnamesnelheid van 7 frames per seconde (fps) en heeft een interne 4K-videoregistratie en ingebouwde Wi-Fi en gps. De EOS 5D Mark IV combineert snelheid en resolutie met moviefunctionaliteit en met superieure eigenschappen voor opnamen in situaties met weinig licht. De EOS 5D Mark IV is ook de eerste EOS-camera met de innovatieve Dual Pixel RAW-bestandsindeling en stelt fotografen tijdens post-productie in staat opnamen te optimaliseren door het aanpassen of corrigeren van het scherpstelpunt, het verschuiven van de voorgrondonscherpte of het verminderen van overstraling.

f2.8, 1/13sec, ISO 3200  Foto: Paolo Pellegrin
f8, 1/100sec, ISO 400
Foto: Paolo Pellegrin

Het draait om de details

De EOS 5D Mark IV is uitgerust met Canon’s nieuwe 30,4 Megapixel full frame CMOS-sensor en zorgt dat opnamen alle details weergeven, zowel in de lichtste delen als in de donkerste schaduwpartijen. Met een ISO-bereik van 100 tot 32.000 – uitbreidbaar van 50 tot 102.400 – is bij elk licht te fotograferen. Het verbeterde algoritme voor ruisreductie verhoogt de opnamekwaliteit bij weinig omgevingslicht en is ideaal voor fotojournalisten die actuele situaties moeten vastleggen, ongeacht de belichtingscondities op dat moment.
Het grote netvormige en 61 punten tellende AF-systeem van de EOS 5D Mark IV maakt het volgen van gezichten en vastleggen van de kleur van snel bewegende onderwerpen eenvoudig. De 61 / 41 cross type AF-punten dekken een groter deel van de sensor en bieden de mogelijkheid om zelfs bij maanlicht met EV -3 in de zoekermodus of EV -4 in Live View-modus scherp te stellen. Voor een nog grotere precisie stelt de EOS 5D Mark IV de fotograaf in staat bij alle telelenzen extenders te gebruiken voor f/8 AF met alle 61 punten, inclusief 21 cross type punten. Het hoge resolutie 3,2-inch lcd-scherm met volledige touchscreenbediening van alle menu’s is gecombineerd met een nieuwe AF ‘Area Selection’-knop voor snelle selectie van het AF-punt. Daarnaast beschikt de camera over een geavanceerde 150K RGB+IR-meetsensor met een speciale DIGIC 6-processor voor nauwkeurige belichtingen en een minutieus detecteren en volgen van onderwerpen.

f2.8, 1/13sec, ISO 3200 Foto Paolo Pellegrin
f2.8, 1/13sec, ISO 3200
Foto Paolo Pellegrin

De behoefte aan snelheid

De EOS 5D Mark IV is ontworpen om direct te reageren en geen enkele opname te missen. De camera beschikt over razendsnelle uitleestechnologieën en een DIGIC 6+ processor voor snelheden van 7 fps bij maximale resolutie en met volledige AF / AE tracking. Met reeksopnamen tot 21 RAW-beelden of een onbeperkt aantal JPEG’s zijn fotografen altijd klaar voor de volgende opname. En voor die situaties waar discretie gepast of nodig is – zoals bij het vastleggen van actuele nieuwsontwikkelingen of van dieren in hun natuurlijke omgeving – is de camera uitgerust met ‘silent single’ en ‘Silent Continuous’ -instellingen voor fotografie met minimale geluidsontwikkeling.

4K video

Met de EOS 5D Mark IV kan iedereen het vermogen van video gebruiken en het grotere verhaal vertellen met een 4K-resolutie. De veelzijdige EOS 5D Mark IV beschikt over DCI 4K (4096 x 2160) bij 30/25/24 fps opnamen en biedt de mogelijkheid om 8,8 Megapixel JPEG-opnamen uit 4K-videobeelden te halen – daarmee is deze camera de geschikt voor iedereen die snel van video wil omschakelen naar foto’s. Door de toenemende vraag van streamingdiensten naar content die is gefilmd met de allernieuwste technologie, was het nog nooit zo belangrijk om hoogwaardig beeldmateriaal te leveren. De EOS 5D Mark IV biedt deze geavanceerde technologie met intern 4K, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, time lapse movie en de nieuwe HDR movie-modus.

EOS 5D Mark IV BCK

Verbeterde bediening en connectiviteit

Voorzien van een reeks nieuwe en verbeterde kenmerken waar professionele Canon-fotografen om hebben gevraagd, biedt de EOS 5D Mark IV een ongeëvenaarde flexibiliteit op het gebied van connectiviteit. Ingebouwd Wi-Fi maakt bediening op afstand en een veilige bestandsoverdracht (FTPS/FTP) via smart devices met de Canon Camera Connect-app mogelijk en NFC zorgt direct voor verbinding met compatibele apparaten. De gps-functie voorziet de EXIF-gegevens van elke opname van geografische informatie met automatische tijdindicatie voor beheer van het beeldmateriaal. En voor het eerst worden IPTC-metagegevens, zoals de details van een opname, automatisch vastgelegd.
De verbeterde resistentie tegen vocht en stof maken de camera ideaal voor reisfotografen of fotojournalisten die onder moeilijke condities werkzaam zijn.

Firmware update EOS 1DX Mark II

In reactie op feedback van gebruikers, kondigt Canon vandaag een nieuwe firmware update aan voor de EOS-1D X Mark II. Naast het bieden van IPTC-ondersteuning en lcd-kleurtint zoals in de EOS 5D Mark IV, verbetert de update ook de netwerk- en gps-functionaliteit. De firmware zal vanaf september verkrijgbaar zijn; ga voor meer informatie s.v.p. naar www.canon.nl/support

EOS 5D Mark IV TOP w EF 24-105mmEOS 5D Mark IV – de belangrijkste kenmerken:

 30,4 Megapixel CMOS-sensor met hoge belichtingsgraad
 Gemaakt voor hoogwaardige prestaties met de innovatieve Dual Pixel CMOS AF en Dual Pixel RAW
 Geschikt voor 4K met DCI 4K tot maximaal 30p
 Altijd verbonden met ingebouwde Wi-Fi, NFC en gps