Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Canon 4K nieuws

Canon introduceert de XC10 – een compacte, lichtgewicht video- en fotocamera die professionele 4K-kwaliteit binnen bereik van beginnende filmmakers en semipro’s brengt.
XC10
De XC10 heeft een groot aantal kenmerken van de modellen in het Canon Cinema EOS-assortiment en biedt gebruikers een ongekende veelzijdigheid in opnamemogelijkheden. De XC10 is als kleine, standalone camera de ideale oplossing voor onafhankelijke filmmakers en in de rol van ondersteunende B- camera de perfecte aanvulling bij grotere producties.

4K-beeldregistratie voor semipro’s

Naast de hoge beeldkwaliteit biedt dit model de flexibiliteit en het bedieningsgemak van traditionele compact camcorders. De geavanceerde imaging engine in de XC10 bestaat uit de krachtige combinatie van een speciaal ontwikkelde 1” CMOS-sensor en Canon’s nieuwe DIGIC DV5-beeldprocessor. De XC10 kan UHDTV-standaard (3.840 x 2.160) 4K- beeldmateriaal met maximaal 305 Mbps opslaan op een interne CFast 2.0- kaart of Full HD (1.920 x 1.080) beeldmateriaal met maximaal 50 Mbps op een SD-kaart. Dit alles met pro-standaard 4:2:2 kleursampling voor resultaten met hoge resolutie.
Met een hoge ISO-gevoeligheid tot 20.000 voor perfecte opnamen bij weinig omgevingslicht en een 12-stops Wide Dynamic Range voor levensechte details in zowel lichte delen als schaduwen, produceert de XC10 de rijke, volle kleuren.
Met een veelzijdig brandpuntsbereik van 27.3-273mm (35mm equivalent, in videomodus) kunnen videografen met één objectief snel wisselen tussen scènes als uitgestrekte landschappen en intieme close-ups. Tijdens het filmen kan worden overgeschakeld op fotografie om 12 Megapixel opnamen te maken. De XC10 zal nog voor de zomer verkrijgbaar zijn.

Kenmerken

 • 10 x zoom objectief
 • 1″ sensor
 • 4K-video en 12 Megapixel foto’s met één compacte camera
 • Hoge bit rate XF-AVC-bestanden, ideaal voor post-productie
 • Naadloze integratie met professionele workflows
 • Creatief met fast en slow motion beeldregistratie
 • Ingebouwd WiFi voor bediening met browser, smartphone of tablet

EOS C300 Mark II

Later in het jaar komt de EOS C300 Mark II. Dit is een puur professionele videocamera die geschikt is voor het gebruik van EOS objectieven.
EOS C300 Mark II
Video in het 4K formaat kan met maximaal 410 Mbit/s als 10 bits 4:2:2 bestanden worden weggeschreven, full HD zelfs als 10/12 bits 4:4:4 bestanden met 15 stops dynamisch bereik. Bij 4K producties kan ook een HD-versie op een interne SD worden opgeslagen, wat handig is voor sommige producties. Daarnaast kan een RAW-bestandsformaat op een externe recorder worden opgeslagen voor gebruikers die de hoogste eisen stellen. De sensor van het super 35 mm formaat is gebaseerd op de dualpixel technologie die nu 64 % van het beeld beslaat en die verschillende AF-functies mogelijk maakt waaronder gezichtsherkenning. Audio kan in vier kanalen worden geregistreerd.

Snelheid

De maximale ISO-waarde is 102.400 wat werken onder vrijwel alle lichtomstandigheden mogelijk makat. Het ingebouwde maximaal 10 stops blokkerende ND filter maakt juist werken bij heel veel licht mogelijk. Door het verhogen van de snelheid waarmee de informatie uit de sensor wordt gelezen wordt het ‘rolling-shutter’ effect zo goed als voorkomen zodat ook snelle acties prima vast gelegd kunnen worden.

De belangrijkste kenmerken:

 • Snelle interne 4K registratie met externe RAW
 • Bestanden met groot dynamisch bereik, ideaal voor post-productie
 • Naadloze integratie met professionele workflows
 • Automatische functies maken onafhankelijk filmen gemakkelijk
 • Hoge prestaties en minimale ruis in omgevingen met weinig licht

DP-V2410

Ten slotte zal in het najaar een 4K referentie beeldscherm van Canon op de markt komen met een diagonaal van 24 inch. Het scherm heeft een speciale HDR stand voor filmers die goed willen kunnen zien wat er in zowel de schaduwen als de hooglichten aan beeldinformatie beschikbaar is. Het scherm ondersteunt de nieuwe kleurenstandaards uit de filmindustrie en biedt voor het werken op lokatie enkele heel bijzondere opties. Naast de 3G/HD-SDi en HDMI aansluiting is het ook mogelijk het RAW-formaat van Canon EOS camera’s direct weer te geven door een ingebouwde ‘debayer’. Ook een wave-form monitor en Vectorscope zijn ingebouwd ter controle van het opgenomen beeldmateriaal.
DP-V2410