terug

Cambo WRE-CA adapter voor Canon EF

WRS-1600_WRE-CA02_wCambo kondigt de WRE-CA objectief adapter aan, die fotografen in staat stelt om Canon EF objectieven te gebruiken met het Wide RS systeem in combinatie met een digitale achterwand met een rollende sluiter.

WRE-CA-front_wWanneer Canon auto iris objectieven van de body afgehaald worden blijft het diafragma wijd open staan. De WRE-CA communiceert met het objectief en zorgt dat de gebruiker manueel het diafragma kan instellen. De WRE-CA sluit aan op de WRS body net als een Schneider of Rodenstock objectief, de Canon EF objectieven sluiten op de gewone manier aan als elk Canon bajonet. De adapter heeft een interne batterij voor continu gebruik en heeft een klein OLED display dat het ingestelde diafragma getal en de brandpuntsafstand van het objectief toont. Een Powerbank en mini USB kabel worden meegeleverd voor de stroomvoorziening op locatie.

Voor gebruik van de de WRE-CA dient eerst het grootset diafragma gekozen te worden om scherp te stellen, daarna kan het diafragma aangepast worden voor de foto. Door het diafragma te sluiten kan de scherpte diepte worden gecontroleerd. Er is geen elektronische link tussen de camera body en de het objectief, maar wanneer een Phase One IQ3-100 kan het diafragma getal handmatig worden ingesteld voor correcte meta data.

cambowreca585Gebruikers wordt aangeraden om de beeldcirkel van Canon objectieven te controleren voor deze te gebruiken met een midden formaat digitale achterwand.


Bekijk ook dit item