terug

Broomberg en Chanarin docent voor KABK

Broomberg & Chanarin
Broomberg & Chanarin

De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) heeft Adam Broomberg en Oliver Chanarin aangesteld als docent voor het seizoen 2016-2017. De fotografen gaan het vak ‘Fiction and Society’ geven aan tweedejaars en laatstejaars studenten.

Broomberg (1970) en Chanarin (1971) zijn gevestigd in Londen. Het duo heeft verschillende internationale exposities gehad, onder meer in het Stedelijk Museum in Amsterdam, MOMA, Tate Britain en het Victoria & Albert Museum. Ook heeft het duo belangrijke prijzen en onderscheidingen gekregen, zoals de IPC Infinity Award in 2014 en de Deutsche Börsche Photography Prize in 2013.

In hun werk behandelen de fotografen politieke, religieuze en historische thema’s. Daarbij gebruiken ze de traditionele fotojournalistiek, maar ook andere visuele uitingsvormen zoals publicaties en foto-installaties. Met hun passie, betrokkenheid en inzet voor de hedendaagse meerlaagse visuele cultuur vormen de lessen van de fotografen een prachtige aanvulling op het Haagse curriculum, aldus het KABK. Ook passen ze prima bij de stad Den Haag: de internationale stad van vrede en rechtvaardigheid.

De KABK is internationaal georiënteerd: alle lessen worden gegeven in het Engels en 35 procent van de studenten komt uit het buitenland. Het docentencorps bestaat deels uit kunstenaars, ontwerpers en fotografen uit het buitenland. Zij worden actief benaderd door het KABK om lessen te verzorgen op de school. Meer informatie: www.broombergchanarin.com en www.kabk.nl.