terug

Booost in Beeld avond in Deventer

We zitten midden in een visuele tijdperk. Beeld is overal en wordt alleen maar belangrijker. Beeld vertelt een verhaal zonder dat het verwoord hoeft te worden. Beeld roept emoties op. Beelden kunnen ons beangstigen, verblijden, shockeren maar ook ontroeren of verbazen.

Booost organiseert een inspirerende avond over beeld met Nanda Hagenaars en Michael Rhebergen. Twee uiteenlopende fotografen die beide op geheel eigen wijze hun verhaal verbeelden.

© Michael Rhebergen

NANDA HAGENAARS

Nanda werd in 1988 in Nederland geboren en woont momenteel in Amsterdam. Ze studeerde International Business and Languages in Sevilla. Na het bestuderen van talen, ontdekte ze een nieuw soort taal; door middel van fotografie. In 2016 maakte Nanda haar eerste documentaire fotografieproject in Sevilla, waar ze een prijs won voor New Dutch Photo talent 2017. Nanda’s werk kan omschreven worden als romantisch, poëtisch maar met wat rauwheid. Het gaat altijd over vertalen, dat is wat er uit het topje van je tenen komt, naar beelden. Het gaat over het goddelijke, de extase, de waanzin, de angst en de schoonheid, de kracht van het vrouwelijke, samen met een vleugje drama. In haar portretten gaat het om puurheid, om mensen hun echte karakter te geven en hun ziel te documenteren. Voor Nanda is fotografie een manier om te vertalen, te mediteren en te communiceren. Een universele taal.

www.nandahagenaars.nl

MICHAEL RHEBERGEN

Michael is documentairefotograaf die voornamelijk werkt aan langetermijnprojecten. Opgeleid als sociaal manager met een specialisatie in culturele antropologie is hij een autodidactische fotograaf. Michael heeft veel gewerkt in Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika.
Zijn werk richt zich op milieu, mensenrechten en hedendaagse socio-culturele vraagstukken en levert regelmatig bijdragen aan internationale media zoals
De Volkskrant, Courrier International, MO nieuws, Trouw, OneWorld en De Correspondent. Michael is geselecteerd om deel te nemen aan de NOOR-Nikon masterclass in visual storytelling in Bayeux, Frankrijk
en voor de Magnum en Canon First Impressions Portfolio review op het Visa Pour L’Image fotofestival
in Perpignan, Frankrijk. Verder is hij genomineerd voor de prestigieuze Joop Swart Masterclass en het 6×6 wereldwijde talentprogramma – Europa, georganiseerd door World Press Photo.

www.michaelrhebergen.com

MARCEL MOLLE (MODERATOR)

Marcel (1964) studeerde in 1988 cum laude af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het jaar erop maakte hij een foto van president Bush sr. toen die zijn eerste bezoek aan Nederland bracht. Weer een jaar later, ging hij aan de slag als fotojournalist bij de Volkskrant. Vanaf dat moment deed hij veel aan binnenlandse nieuwsfotografie maar heeft hij onder meer ook als oorlogsfotograaf legio buitenlandse reizen gemaakt. Zo heeft hij

het conflict in voormalig Joegoslavië verslagen en werkte hij in Ethiopië, Oeganda en Cambodja. In 2000 kreeg hij de hoogst haalbare onderscheiding in fotojournalistiek Nederland: de Zilveren Camera voor een serie over de viering en ongeregeldheden van het kampioenschap van Feijenoord in 1999. Dat jaar werd hij ook uitgeroepen tot ‘Fotojournalist van het Jaar 1999’, onder andere dankzij een serie die

hij van de vluchtelingenproblematiek rondom de oorlog in Kosovo maakte. In 2009 werd hij gevraagd als juryvoorzitter voor de categorie Binnenlands Nieuws bij de Zilveren Camera en sinds 2015 is hij bestuursvoorzitter van de Zilveren Camera.

www.marcelmolle.com

Kortom, het wordt ongetwijfeld een indrukwekkende avond die je niet mag missen.

Booost in Beeld is een bijeenkomst van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers ism Kunstenlab

Donderdag 4 juli Kunstenlab,Havenplein 20 in Deventer inloop v.a. 19.00 uur

Reserveer je GRATIS stoel via
facebook > booost > (event) booost in beeld > eventbrite