Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Bild vandaag zonder beeld

bildDe Duitse boulevardkrant Bild verschijnt vandaag zonder foto’s. Ook op de website van Bild stond vandaag tot 12 uur geen beeld. De Duitse krant wil met deze opvallende actie het belang die foto’s spelen in het nieuws benadrukken.

bild2De actie van de Duitse boulevardkrant, die al dagen een redactionele campagne voert voor het opvangen van vluchtelingen, komt naar aanleiding van de kritiek die de krant kreeg voor het prominent plaatsen van de foto van het verdronken Syrische jongetje op het strand van Bodrum. Terwijl veel westerse kranten juist de foto plaatsten waarbij het Syrische jongetje door politieagenten wordt weggedragen, koos Bild voor de foto waarbij het jongetje met het gezicht naar beneden op het strand ligt. De krant krijgt vaker kritiek op de redactionele inhoud, maar komt vandaag dus met een opvallende tegenreactie.
“Zonder foto’s is de wereld nog onwetender, zijn de zwakkeren verloren, onzichtbaar. Zonder foto’s blijven veel misdaden niet alleen onbestraft – we zouden ze ons niet meer herinneren. Foto’s zijn de schreeuw van verontwaardiging van deze wereld.”
De krant verwijst naar meerdere iconische foto’s, zoals het Napalm meisje van Nick Ut tijdens de Vietnam-oorlog en natuurlijk het beeld van het verdronken Syrische jongetje op het strand van Bodrum, die zowel in de papieren krant als de online editie van Bild een zeer prominente plek kreeg. Foto’s die voor grote verontwaardiging zorgden onder een groot publiek. Met deze editie wil de krant aandacht vestigen op de kracht die beeld heeft, zeker in de vrije westerse media.
“Alleen in het westen is de samenleving vrij genoeg om, wakker geschud door de kracht van foto’s, haar koers te wijzigen, zoals toen tijdens de Vietnam-oorlog, zoals nu in het vluchtelingenbeleid.”
Het is niet de eerste actie die de Duiste krant voert met beeld, of het ontbreken daarvan. Eerder publiceerde de krant, naar aanleiding van de anti-vluchtelingen protesten in Heidenau al een indrukwekkende foto vergelijking tussen vluchtende DDR-burgers in 1989 en Syrische vluchteling nu.

Tags: Bild