Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Anti-papparazzi kleding

Betabrands

Gelukkig zijn we niet allemaal zo beroemd dat we alsmaar lastig gevallen worden door fotografen om ons heen. Maar voor beroemdheden die er genoeg van hebben is er een speciale kleding ontwikkeld die in elk geval flitsfoto’s vrijwel onbruikbaar maakt.
papar-02

Nano

Uiteraard wordt de stof aangepast met iets moderns, namelijk nanotechniek, in dit geval kleine glazen bolletjes die een enorm hoge reflectie opleveren, waarschijnlijk vooral in de richting van de lichtbron. Dat is een optisch verschijnsel, het levert de zogeheten ‘Heiligenschein’ rondom je eigen schaduw op een bedauwd grasveld, en ook de reflecterende verkeersborden werken volgens het optische principe dat er meer licht wordt weerkaatst in de richting waar het licht vandaan komt dan in de andere richtingen. Deze speciale glasbolletjes worden in de stof verwerkt waar de kledingstukken van gemaakt worden. het resultaat is dat de automatische lichtmeting van het flitssysteem overvoerd wordt. De kleding wordt een beetje overbelicht, maar omdat het zoveel helderder wordt krijg je een extreem onderbelichte persoon die de kleding draagt. Interessant om uit te proberen zou zijn om de flitser verder van de camera te hebben, waarschijnlijk zal het effect dan minder heftig zijn.
papar-01
Er zijn nu petten, een sjaal en een ‘hoodie’, in dat laatste kledingstuk ben je natuurijk toch al nauwelijks herkenbaar, maar met de toegevoegde nano bolletjes werkt dat nog beter. Meer informatie op de website van betabrands.