terug

ANP 85 jaar en uitreiking Jos van Leeuwen Fotoprijs

Het ANP is al ruim 85 jaar dé bron van betrouwbare nieuwsfeiten. Nieuwsfotografie is daar een belangrijk onderdeel van. Daar zijn we erg trots op. Op 23 januari 2020 is het daarom feest bij het ANP. We vieren onze verjaardag graag samen met jou en we reiken de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit.

 

Foto: Patrick van Katwijk

Het ANP en Hollandse Hoogte reiken ieder jaar de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit aan de maker van de beste nieuwsfoto van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen. Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib reikt de Publieksprijs uit.

De jury bestaat uit fotograaf en uitgever Roel Rozenburg en ANP-fotoman Leo Blom samen met Jos van Leeuwen, winnaar van 2018, Alexander Schippers en Nicole Robbers, beeldredacteur voor o.a. NRC en Hollandse Beelden. Op 13 januari 2020 wordt bekend welke vijf fotografen zijn genomineerd – tijdens de awardshow op 23 januari 2020 wordt de winnaar gepresenteerd.

Host: presentator en fotograaf Sacha de Boer.

Locatie: Holland Hal van het NH Hotel Den Haag/WTC The Hague.

Meld je aan!

We heffen graag het glas met je op 23 januari. Meld je aan via event@anp.nl om er bij te zijn, onder vermelding van je naam, je organisatie en contactgegevens. Tot dan!