Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Agent werkt fotograaf op brute wijze tegen de grond

Fragment uit een filmpje van het voorval
Fragment uit een filmpje van het voorval

Fotograaf Christopher Morris werd maandag door een agent van de Amerikaanse geheime dienst hardhandig tegen de grond gewerkt. Morris deed voor Time magazine verslag van een verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump in Radford, Virginia.

De fotograaf stapte buiten het persvak om foto’s te maken van demonstranten van de Black Lives Matter-beweging, die de toespraak van Trump wilden verstoren. Na een woordenwisseling greep de agent Morris bij de keel en werkte hem op brute wijze tegen de grond.

“Ik stapte een halve meter buiten het persvak en toen greep hij mij bij mijn nek, kneep mijn keel dicht en gooide me tegen de grond,” vertelde Morris later tegen CNN. “Om te laten zien wat de agent bij mij deed, heb ik kort mijn hand om de keel van de agent gelegd. Daarna werd ik aangehouden.”

“In de negen jaar dat ik in het Witte Huis heb gewerkt, heb ik nooit eerder een aanvaring gehad met de geheime dienst. Wat vandaag is gebeurd, is erg onfortuinlijk en onverwacht. De regels bij evenementen rond Trump zijn veel strikter dan bij andere gebeurtenissen. Dat maakt het voor mij als fotograaf moeilijker om mijn werk te doen,” reageerde Morris later in een statement. “Ik betreur mijn rol in de confrontatie, maar de reactie van de agent was disproportioneel en onnodig gewelddadig. Ik hoop dat dit incident helpt om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid voor de pers.”

Een woordvoerder van de Secret Service heeft laten weten dat de zaak wordt onderzocht.

via GIPHY

Bron: Time 


Bekijk ook dit item