Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

Nikon introduceert vandaag de nieuwe 300mm ƒ/4 met een phase-fresnel element in het optisch ontwerp dat er aan bijdraagt dat de feitelijke lengte van het objectief beduidend minder is dan de 300 mm als brandpuntsafstand doet verwachten. Het is intern veel complexer, met 16 lensdelen, dan je misschien normaal vindt voor een 300 mm tele-objectief. Maar de lengte en de complexiteit zijn met elkaar verbonden, en om het objectief fysiek korter te krijgen is nu eenmaal een complexe constructie nodig, waar uiteraard de lensdelen die voor de interne scherpstelling en de beeldstabilisatie zorgen ook aan bijdragen. De constructie is alleen mogelijk door gebruik te maken van een speciaal lenselement, Nikon noemt dat phase-fresnel, waarvan het principe hetzelfde is als wat bij Canon als DO, diffraction optics, door het leven gaat.
Nikon300mm
Uit het persbericht: “Deze NIKKOR is bij uitstek geschikt voor sport- en natuurfotografie, maar ook voor reisfotografie en gedetailleerde portretfotografie. Het gebruik van een Phase Fresnel-lenselement (PF) zorgt voor een merkbaar lager gewicht en kleiner formaat van het objectief, terwijl de combinatie van een maximaal diafragma van f/4, een brandpuntsafstand van 300 mm en indrukwekkende VR-technologie verbluffende resultaten mogelijk maakt. Dankzij de fluorcoat, die actief water, stof en vuil afstoot zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit, is dit objectief uitermate geschikt voor fotografie onder zeer diverse omstandigheden. Een elektromagnetisch diafragma zorgt bovendien voor betere stabiliteit en een gelijkmatige, nauwkeurige belichting in de automatische stand, met name bij hoge beeldsnelheden. Er zijn drie scherpstelstanden beschikbaar: A/M (geeft voorrang aan autofocus, zelfs wanneer de scherpstelring wordt gebruikt), M/A (maakt het mogelijk om direct over te schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling in de AF-stand) en M (handmatig).

VR Stand SPORT

En de gloednieuwe VR-stand SPORT maakt pannen bij snel bewegende onderwerpen mogelijk, met ongekende scherpte. De SPORT-stand is ontworpen voor een stabiel zoekerbeeld bij het fotograferen van zeer snelle bewegingen. Hierdoor is een beeldsnelheid bij continu-opnamen met een kortere ontspanvertraging mogelijk die vergelijkbaar is met wanneer VR is uitgeschakeld. Nikon’s bewezen vibratiereductie (VR) technologie maakt opnamesnelheden met sluitertijden tot 4,5 stops langer mogelijk.

Nieuw optisch ontwerp

Het Phase Fresnel-element (PF), dat door Nikon is ontwikkeld, maakt gebruik van diffractie om chromatische aberratie efficiënt te corrigeren: het vermindert het aantal lenselementen dat nodig is voor een hoge beeldkwaliteit en maakt een ongekend compact en licht ontwerp mogelijk. Bovendien zorgt het ED-glas van Nikon voor maximale scherpte en vermindert het asferische lenselement ongewenste vertekening. Daarnaast beperkt de Nano Crystal Coat antireflectiecoating van Nikon beeldschaduwen en lichtvlekken tot een minimum.

Draagbare krachtpatser

Met een gewicht van slechts 755 g is het NIKKOR f/4-objectief van 300 mm aanzienlijk kleiner en lichter dan zijn voorganger. De fluorcoat op de lens maakt het objectief duurzamer en gemakkelijker schoon te maken zonder dat er krassen op komen.

Accessoires

Het AF-S NIKKOR f/4-objectief van 300 mm wordt geleverd met de nieuwe HB-73 zonnekap en CL-M3 objectieftas.
Met de optionele RT-1 statiefbevestigingsring kan het objectief vrij draaien op het statief, wat zorgt voor een betere balans en een vloeiende overgang tussen de verticale en horizontale stand.”
Nikon300mm-0