terug

Adobe Lightroom Mobile voor Android

Lightroom Mobile

Adobe heeft de beschikbaarheid van Lightroom mobile op Android telefoons aangekondigd. Lightroom mobile is de mobiele app-versie van Lightroom 5 voor de desktop, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Lightroom mobile is eerder beschikbaar gesteld voor iPad en iPhone.
Lightroom mobile biedt de mogelijkheid om foto’s te verwerken, te bewerken, te organiseren en te delen, vanaf iedere locatie en op ieder tijdstip.
LR5-mobi-01
Lightroom mobile is gebouwd op een krachtige cloud synchronisatie-architectuur. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om afbeeldingen te beheren en verwerken via de desktop, mobiele devices en het web. Met het Creative Cloud Photography Plan hebben fotografen via desktops en smartphones toegang tot professionele fotografie-workflows, waardoor gebruikers op ieder device afbeeldingen kunnen perfectioneren.
De krachtige Lightroom mobile functies omvatten onder andere:
Bepalen welke foto’s mobiel beschikbaar komen;
Foto afwijzen of juist selecteren;
Presets toepassen;
Foto’s bewerken met de standaard gereedschappen;
Synchroniseren van mobiele fotobewerkingen, meta-data en collectiewijzigingen naar de Lightroom-catalogus op een Mac of Windows-computer;
Automatisch importeren van foto’s die zijn vastgelegd in de smartphone gallery en terug-synchroniseren naar de Lightroom-catalogus op de computer;
Lightroom gebruikt Smart Previews om er voor te zorgen dat het bewerken van RAW-data op een mobiel apparaat beschikbaar komt.
LR5-mobi-02

Smart Previews zijn:

Gebaseerd op het DNG-bestandsformaat;
Maximaal 2560 pixels voor de lange zijde;
Kleiner dan de oorspronkelijke RAW-bestanden;
Te gebruiken om aanpassingen uit te voeren terwijl het origineel niet beschikbaar is;
Die aanpassingen worden dan toegepast wanneer het origineel weer beschikbaar is.