terug

Adobe Creative Cloud 2015 & Adobe Stock

Schermafbeelding 2015-06-19 om 01.09.39
Adobe heeft een belangrijke nieuwe release van de Adobe Creative Cloud tools en-diensten uitgebracht. De 2015 release van Creative Cloud bevat grote updates voor Photoshop CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC en Indesign CC en bevat nieuwe mobiele apps voor iOS en Android. Adobe introduceert met deze release ook Adobe Stock, de eerste stock content-dienst die direct geïntegreerd wordt in het creatieve proces en de tools die creatieve professionals dagelijks gebruiken. Daarnaast heeft Adobe een uitgebreid Creative Cloud enterprise-aanbod aangekondigd met mogelijkheden voor zakelijke administratie, beveiliging, collaboratie- en publiceer-diensten voor design-gedreven merken, zakelijke omgevingen en grote organisaties.
Een hele belangrijke update van Creative Cloud 2015 is Adobe CreativeSync, een technologie die creatieve assets op een intelligent manier synchroniseert, waaronder bestanden, foto’s, lettertypen, vectorafbeeldingen, penselen, kleuren, instellingen, metadata en meer. Met CreativeSync zijn assets direct beschikbaar, in het juiste formaat en op de plek waar de designer het ook nodig heeft – op desktop, web en mobiele apps. Met CreativeSync kun je werk binnen elke geconnecteerde Creative Cloud mobiele app of CC desktop tool opstarten om dit vervolgens te finaliseren in favoriete desktop software van de designer.
“De 2015 release van Creative Cloud zit boordevol met innovaties. Adobe Stock, onze nieuwe stockfotodienst, stelt 40 miljoen foto’s, vectorafbeeldingen en illustraties direct beschikbaar binnen je favoriete CC desktop apps. Onze CreativeSync-technologie versterkt de connectie tussen desktop apps en mobiele apps op iOS en Android. De grote updates binnen de infrastructuur van Creative Cloud en de administratieve opties maken deze upgrade essentieel voor onze enterprise-klanten”, zegt David Wadhwani, senior vice president, Digital Media, Adobe. “Creative Cloud 2015 is de meest krachtige en allesomvattende release tot nu toe.”
Schermafbeelding 2015-06-19 om 01.16.28

Desktop tools sterk verbeterd

De 2015 release van Creative Cloud bevat onder andere de volgende vernieuwingen:

  • Het 25-jarige Photoshop CC introduceert Artboards, de beste manier om cross-device gebruikerservaringen te ontwerpen binnen één Photoshop-document. De previews zijn snel op elk device te bekijken. Ook is er een preview release van Photoshop Design Space, een slimme, nieuwe werkomgeving die zich richt op de behoeften van ontwerpers van mobiele apps en websites.
  • Lightroom CC en Photoshop CC bevatten beide de nieuwe Dehaze-functie. Deze functie werd tijdens Adobe MAX in oktober 2014 voor het eerst getoond. Dehaze lost mist en neveligheid op in foto’s, inclusief onderwater foto’s, voor een heldere afbeelding. Je kunt ook extra mist toevoegen aan foto’s voor een artistiek effect.
  • Premiere Pro CC verstevigt zijn marktpositie verder door de toevoeging van het Lumetri Color-paneel voor krachtige kleurcorrecties door het toepassen van intuïtieve sliders en andere eenvoudige bedieningen. Morph Cut maakt het eenvoudig om een mooi afgewerkt interview te leveren door jump cuts subtieler te maken om een samenhangend, mooi afgewerkte scène te produceren.
  • After Effects CC bevat nu Uninterrupted Preview waarmee creatieve professionals originele composities en de afmeting van panelen kunnen aanpassen zonder dat dit invloed heeft op de playback. After Effects CC biedt nu ook het indrukwekkende Adobe Character Animator waarmee 2D-figuren tot leven gewekt kunnen worden. Met een webcam neem je gezichtsuitdrukkingen op samen met een gesproken tekst die automatisch en in real-time toegepast worden op een vooraf geconfigureerd animatiekarakter.
  • Illustrator CC is nu tien maal sneller en 10 maal preciezer dan CS6. De Mercury Performance Engine heeft een flinke boost gekregen, waardoor gebruikers nu zonder vertraging kunnen in- en uitzoomen. Met de nieuwe Chart tool (preview) kunnen designers prachtige zelf gecreëerde tabellen maken en deze met anderen delen via CC Libraries
  • Met Indesign CC is het nu dankzij de eigen Mercury performance boost mogelijk om tweemaal sneller door complexe documenten te zoomen, scrollen en bladeren. Het is nu mogelijk om documenten in een enkele muisklik te publiceren en distribueren.
  • Dreamweaver CC bevat nieuwe responsive webdesign-mogelijkheden waarmee designers snel kant-en-klare sites kunnen vormgeven en bouwen die zich aanpassen aan elk scherm.
  • Adobe Muse is voorzien van direct toegang tot premium fonts van Typekit.

Additionele updates aan de genoemde en overige CC desktop applicaties maken het een van de grootste CC releases ooit.
Mobiele naar desktop workflows uitgebreid met Android-ondersteuning, nieuwe mobiele apps
Sinds de introductie van Creative Cloud in 2012 streeft Adobe naar de optimale integratie van mobiele devices in het creatieve proces, door het aanbieden van gratis mobiele apps die optimaal samenwerken met de CC desktop tools. Met de introductie vanBrush CC, Shape CC, Color CC en Photoshop Mix voor Android zijn de verbonden mobiele workflows van Adobe nu beschikbaar voor miljoenen creatieve professionals wereldwijd. Adobe heeft tevens veel updates doorgevoerd in de populaire Creative Cloud mobiele apps voor iPhone en iPad, waaronder Adobe Comp CC, Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Brush CC, Shape CC en Color CC.
Naast deze updates introduceert Adobe het nieuwe Adobe Hue CC. Hue CC voorziet in een eenvoudige manier om licht- en kleurenpaletten vast te leggen en te delen voor video, film en broadcast door het gebruik van een iPhone-camera. Het licht- en kleureffect dat met de iPhone op dat moment wordt vastgelegd, kan later worden toegepast in een Premiere Pro CC- of After Effects-project.
Schermafbeelding 2015-06-19 om 01.08.52
Adobe Stock met diepe integratie in Creative Cloud
Adobe Creative Cloud bevat nu voor het eerst Adobe Stock, de eerste stock-content dienst die direct kan worden geïntegreerd binnen het creatieve proces en de tools die dagelijks worden gebruikt door creatieve professionals. Creatieve professionals kunnen nu sneller van start met projecten door de directe toegang tot 40 miljoen afbeeldingen vanuit tools zoals Photoshop CC, InDesign CC en Illustrator CC. Adobe gaat ook industrie-conforme vergoedingen aanbieden aan fotografen en designers die content willen toevoegen aan Adobe Stock.
Prijzen en beschikbaarheid
De updates binnen CC desktop en de mobiele apps zijn direct en zonder extra kosten beschikbaar als download voor Creative Cloud-leden, als onderdeel van hun lidmaatschap. Licentiemogelijkheden zijn beschikbaar voor individuen, studenten, teams, onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en grote bedrijven (enterprises). Voor details over prijzen, bezoek https://creative.adobe.com/plans. Via een innovatie web-ervaring kom je meer te weten over de nieuwe features en mogelijkheden: makeit.adobe.com.


Bekijk ook deze items