terug

Stadswerkdebat: ‘Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht’, Utrecht

Wanneer:
29 november 2017 @ 15:00 – 17:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2017-11-29T15:00:00+01:00
2017-11-29T17:30:00+01:00
Waar:
Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht
Nederland
Kosten:
Gratis (bij onaangekondigd wegblijven, brengen we u 75 euro in rekening).

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vraagt Stadswerk graag alle aandacht voor een goed ingerichte en beheerde fysieke leefomgeving. Dat doen we met een debat én een manifest dat we maken met alle deelnemers aan het debat en direct na het debat aanbieden aan de VNG.

Op 29 november 2017 leidt Rob van Gijzel, oud-burgemeester van Eindhoven, het Stadswerkdebat “Onze fysieke leefomgeving verdient alle aandacht”. Daar zijn we trots op. In Eindhoven heeft hij richting gegeven aan de ontwikkeling naar een gezonde, groene, duurzame én kennisintensieve stad met toekomst.

De koers richting Future Green City verdient alle aandacht bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Daar willen wij aan werken.

Scherpte aanbrengen

Samen met Rob van Gijzel en een redactiegroep met actieve Stadswerkers hebben we gezocht naar de thema’s en debaters die scherpte kunnen aanbrengen aan onze boodschap over een goed ingerichte en beheerde fysieke leefomgeving. Dat is gelukt! Er zijn twaalf voorlopige manifestpunten geformuleerd, waarvan de volgorde tijdens het debat op een interactieve manier, gaat worden bepaald. Alle deelnemers en aanwezigen kunnen dus hun invloed uitoefenen, de Buzz Masters leiden alles in goede banen.

De debatthema’s worden gepitched door Egbert Roozen (directeur VHG), Olaf Prinsen (directeur NVRD), Wico Ankersmit (directeur BWT), Iman Koster (directeur CROW), Hugo Gastkemper (directeur Rioned) en Rachel Heijne (directeur VVM). Vervolgens kruisen Hugo Backx (directeur GGD Nederland), Hans Mommaas (directeur Planbureau voor de Leefomgeving) Cora Yfke –Sikkema (wethouder ‎gemeente Haarlem), Stefan Kuks  (watergraaf Vechtstromen, voorzitter Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie), Paul de Beer (wethouder Financiën, Duurzaamheid en Sport gemeente Breda) en Matthew Marshall, ingenieursbureau Witteveen + Bos) verbaal de degens.

Samen zoeken naar nieuwe inzichten
Dat doen ze niet zomaar, maar vanuit de overtuiging dat de manier waarop onze fysieke leefomgeving is ontworpen en wordt beheerd, een groot goed is. Dat moeten we  koesteren. Zij verkennen samen met u de plekken waar het schuurt  om tot nieuwe inzichten te komen. Inzichten waarmee we, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, alle aandacht willen vragen voor onze fysieke leefomgeving.

Manifest
De opbrengsten van onze verkenning en de uitkomsten van het debat vertalen we in een manifest dat we aanbieden aan alle gemeenten in Nederland. Als deelnemer aan het debat geeft u hier mede richting aan. Direct na het debat neemt de VNG het namens alle Nederlandse gemeenten in ontvangst.

Dit debat organiseren we tevens ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan onder de naam Vereniging Stadswerk Nederland. Na afloop heffen we dan ook graag met u het glas tijdens een aangekelde borrel!

Meer informatie en aanmelden.