terug

Praktijkconferentie Klimaatbestendige stad

Wanneer:
24 januari 2013 @ 09:30 – 16:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2013-01-24T09:30:00+01:00
2013-01-24T16:30:00+01:00
Waar:
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
Nederland
Kosten:
Gratis

Wat moeten we doen om de gebouwde omgeving voor te bereiden op de weersomstandigheden in 2050? Het wordt natter, droger, warmer … De vele gebroken records in de afgelopen jaren onderstrepen de urgentie van deze vraag.

Recente onderzoeken op dit gebied leveren een schat aan kennis en inzichten. De vertaalslag naar de toepassing van deze kennis wordt gemaakt op lokaal en regionaal niveau, in de dagelijkse praktijk van professionals die werken aan en in de gebouwde omgeving.

De ontmoeting van onderzoek en praktijk staat centraal op de praktijkconferentie Klimaatbestendige stad die het Deltaprogramma Nieuwbouw en Herstructurering, Climate Proof Cities (Kennis voor Klimaat) en STOWA organiseren op donderdag 24 januari aanstaande in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Deltacommissaris Wim Kuijken opent de conferentie, gespreksleider is weervrouw Helga van Leur.

In de parallelsessies in de middag worden de thema’s groen, openbare ruimte, infrastructuur, bouw en waterhuishouding verkend: waar liggen de kansen, welke oplossingen zijn mogelijk?

Kom ook en maak kennis met de praktijk in Dordrecht, Arnhem, Amsterdam, Renkum, Rotterdam, Sittard-Geleen, Enschede, Amersfoort, Vianen, Nijmegen en Groningen, met de kennis van onderzoekers van universiteiten en van kennisinstituten als Deltares en TNO, en met de expertise van de waterschappen!

Zie voor meer informatie ook het dagprogramma en klik hier om u aan te melden.