terug

NVRD en Stadswerk Themadag Beheer Openbare Ruimte

Wanneer:
13 september 2016 @ 10:00 – 17:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2016-09-13T10:00:00+02:00
2016-09-13T17:00:00+02:00
Waar:
Verkadefabriek,
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Nederland
Kosten:
NVRD- en Stadswerk-leden € 325,- Is uw gemeente/bedrijf geen lid, dan kost deelname € 395, - ex. BTW.

De oorspronkelijke taken en rollen en de visie op het beheer van de openbare ruimte veranderen.

     •    Gemeenten zijn op zoek naar de invulling van hun rol als regiegemeente. 
     •    Publieke afval- en reinigingsbedrijven verbreden hun taken naar integraal
          beheer. 
     •    Er wordt een steeds grotere rol toebedeeld aan de participatie van de
          burger en aannemers krijgen hierbij een steeds grotere rol.
     •    Het veld krijgt te maken met nieuwe toetreders zoals facilitaire bedrijven
          en PostNL.  

Dit alles tegen de achtergrond van druk op de budgetten en een stijgend besef om het beheer meer te richten op tevredenheid van de gebruiker en maatschappelijk rendement.

We bevinden ons in een transitie naar een andere samenleving en daarbij hoort ook een andere invulling van rollen en taken en een ander soort beheer met een grotere rol voor burgers en andere actoren. Wat betekent dat voor zowel gemeenten als uitvoerende partijen? Hoe kun je anticiperen op deze transitie en wat betekent dat voor contracten en DVO’s en de dagelijkse praktijk?
Deze vragen staan centraal op de themadag die de NVRD in samenwerking met Stadswerk organiseert op 13 september in de Verkadefabriek in Den Bosch.

PROGRAMMA
Op deze dag benaderen we dit  dynamische krachtenveld  vanuit de verschillende perspectieven van betrokkenen. Tijdens de dag worden de maatschappelijke trends geschetst, wordt dieper ingegaan op de wijze waarop in de sector op deze ontwikkelingen wordt geanticipeerd en uiteraard worden er een aantal interessante cases uit de praktijk gepresenteerd.

SPREKERS
Voor deze themadag hebben we een aantal inspirerende en interessante sprekers vastgelegd waaronder Jan Willem Zeelenberg over de Kracht van de samenleving en de veranderende overheid,Frans de Vijlder, lector van  HAN Kenniscentrum Publieke Zaak over regievoering in het publieke domein, Marco Hommel van Planterra over de nieuwe rol van reinigingsbedrijven, Peter Visser over effect gestuurd beheer in de gemeente Zoetermeer, Bas Weijbinga van Vebego over de rol van een facilitair dienstverlener in de buitenruimte, Remko Kamstra van Cyber adviseurs over regievoering 2.0 en uiteraard vele concrete praktijkvoorbeelden van o.a. Rob Schram van RMN en Chris Drevel van de gemeente IJsselstein over hun nieuwe samenwerking en Twente Milieu over o.a. hun samenwerking met PostNL.

AANMELDEN
Klik hier om aan te melden als uw organisatie lid is van de NVRD en/of Stadswerk
Klik hier om aan te melden als uw organisatie geen lid is van de NVRD en/of Stadswerk