terug

Masterclass: Besturen van de Smart City

Wanneer:
13 december 2018 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-12-13T00:00:00+01:00
2018-12-14T00:00:00+01:00

Word in drie stappen een smart bestuurder

Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe bestuurskundige opgave door internet? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn? Kortom, hoe bestuur je de smart city? Antwoord op deze en meer vragen krijgt u tijdens de Masterclass: Besturen van de Smart City. Meld u nu aan en word in drie masterclasses een smart bestuurder.

WAT LEERT U
Stap 1
Gebruik data om betere beslissingen te nemen

Bestuurders gebruiken elke dag data in hun werk. Niemand doet iets zomaar. Maar de hoeveelheid data die op dit moment beschikbaar is, is vele malen groter dan we gewend zijn. En daardoor kunnen we andere vragen stellen én ze beter beantwoorden. Daarom beginnen we bij data.

Stap 2

Hoe functioneert de stad van de toekomst? – Wat is de nieuwe opgave?
Dat leidt tot nieuwe opgaves. Dat begint bij de omgevingsvisie. De verandering is samen te vatten in vier uitgangspunten: We zijn altijd verbonden; we worden heel flexibel; en hebben daardoor behoefte aan betekenis; voorspellen is het nieuwe plannen.

Stap 3
Gedrag en Ethiek, Privacy

Niet alles wat kan en mag, moet u ook doen. Net als bij eerdere grote veranderingen, lopen regels en wetten achter de feiten aan. Wetten en regels zijn een verantwoordelijkheid van de overheid, maar het is ook weer niet zo dat we zonder overheid geen normen kunnen stellen. We gaan in op trends waar bestuurders rekening mee moeten houden.

Wanneer is de Masterclass?
Datum: 13 december 2018 of 14 februari 2019
(aan de hand van de animo voor een datum, maken we een keuze)
Tijd: 9.00 – 21.00 uur, inclusief lunch en diner. We werken in 3 blokken van 3 uur.

Aanmelden & info
Kijk voor meer informatie op www.future-city.nl/bestuurmasterclass/
Deze masterclasses zijn tot stand gekomen in samenwerking met BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen)