terug

Lichthinder, ruimte en integraliteit

Wanneer:
11 november 2013 – 12 november 2013 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2013-11-11T23:00:00+00:00
2013-11-12T23:00:00+00:00
Waar:
Utrecht
Nederland

Deze cursus brengt alles bij elkaar om lichthinder op een zo integraal mogelijke wijze aan te pakken. Doel is te komen tot bewust verlichten van de openbare ruimte waarin rekening wordt gehouden met de voordelen en de nadelen van licht.

Uitgangspunt is een samenwerking tussen personen van de relevante vakgebieden. Daarbij zul je een gecombineerde aanpak nodig hebben van wetgeving, beleid en uitvoering. Binnen ruimtelijke ordening en milieu zijn er weinig harde regels voor lichthinder en lichtvervuiling. Een aantal voorschriften en richtlijnen biedt echter wel degelijk aanknopingspunten.
Daarnaast is een integrale aanpak van belang waarbij verschillende stakeholders en beleidsterreinen worden betrokken en samenkomen tot een visie op licht in de openbare ruimte.

De cursus is bestemd voor beleidsadviseurs bij ruimtelijke ordening, milieu, openbare werken/verlichting, stedenbouw en landschap bij gemeenten en provincies. Daarnaast is de cursus interessant voor landschapsarchitecten en stedenbouwkundige adviesbureaus, die de openbare ruimte invullen.

Zie de website voor meer informatie.