terug

Event ‘Bodem is de basis’

Wanneer:
20 september 2018 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-09-20T00:00:00+02:00
2018-09-21T00:00:00+02:00
Waar:
Wellantcollege
Houten
Nederland
Kosten:
€101,20
Contact:
Wellantcollege
(030) 634 51 00

In aansluiting op het succesvolle seminar Onkruidbeheersing organiseert Wellantcollege Cursussen & Trainingen samen met Tuin & Landschap en de VHG het event Bodem is de Basis. Werk jij in het groen? Bijvoorbeeld als hovenier, groenvoorziener of boomspecialist? Dan mag je dit event niet missen!


Tijdens dit event leer je de bodem lezen. Experts vertellen je alles over de ins en outs en laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodemgebruik. In diverse workshops en op de beurs:

  • Ontdek je hoe je de bodem goedkoper en beter kunt beheren;
  • Krijg je zicht op wat er gebeurt in de bodem en hoe je daar het beste mee om kunt gaan, zodat er betere en gezondere omstandigheden ontstaan voor beplanting;
  • En kom je te weten hoe je biologische gewasbeschermingsmiddelen in kunt zetten.

Met een goede basis bereik je een beter eindproduct!

Kijk voor een overzicht van alle workshops op wellant.nl/cursussen-trainingen.

 

Keynote spreker: Lodewijk Hoekstra, NL Greenlabel: ‘De duurzame tuin’

Lodewijk Hoekstra, bekend als tv-hovenier, timmert al tien jaar samen met tuinontwerper Nico Wissing aan de weg binnen NL Greenlabel. Deze organisatie zet zich in voor een duurzame buitenruimte, van de particuliere tuin tot grote landschapsparken.

Nog steeds worden tuinen en buitenruimtes – van groen in woonwijken en parken tot het groen rondom bedrijven – ingericht en aangelegd zonder dat er nagedacht wordt over duurzaamheid en milieu. Vaak worden materialen en producten gebruikt die onnodig slecht zijn voor onze flora en fauna. Dat moet anders en dat kán anders.

Nieuwste loot aan de NL Greenlabel-boom is het Tuinlabel. Met het Tuinlabel kunnen hoveniers inzichtelijk maken hoe duurzaam de door hun aangelegde tuin is.

Spuitlicentie verlengen

Ook heb je deze dag de mogelijkheid om een bijeenkomst voor de verlenging van je spuitlicentie te volgen. We verzorgen deze dag de kennisbijeenkomst Gezonde grond: een basis voor gezond groen.

Een bijeenkomst over de rol van organische stof bij de weerbaarheid tegen bodemziekten. We besteden aandacht aan de vorming van compost en het toepassen van groenbemesting. Tijdens een heldere en interactieve presentatie komen allerlei facetten van gezonde grond voorbij. Ook bekijken we de inspirerende film ‘Live in the soil’. De workshop wordt gegeven door Margareth van der Horst, docente en adviseur Plant Care Education.

Aanmelden via www.wellant.nl/cursussen-trainingen/bodem-de-basis

De eerste 100 aanmeldingen bieden wij bovendien een gratis professionele bodemanalyse aan door Eurolab.

Vragen?
Neem contact op met Maaike Vroom via mw.vroom@wellant.nl