terug

Bijeenkomst Energietransitie: samen werken aan boven- en ondergrondse energielandschappen.

Wanneer:
10 april 2019 @ 13:30 – 17:15 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-04-10T13:30:00+02:00
2019-04-10T17:15:00+02:00
Waar:
Ligne
Ligne 1
6131 MT
Sittard
Kosten:
gratis voor gemeentelijke leden, overige leden €35,- en niet leden €295,-.
Contact:

De energietransitie leidt tot een grootscheepse verbouwing van onze leefomgeving. Deze stelt ons voor hoofdbrekens, maar biedt ook geweldige kansen. Hoe zorgen we ervoor dat andere noodzakelijke ingrepen hierbij meteen worden meegenomen? Hoe creëren we meer gezonde ruimte voor bomen, groen, fietsers en voetgangers? En hoe werken we samen aan boven- en ondergrondse energielandschappen? In 2019 gaat Stadswerk u, onder andere tijdens bijeenkomsten in de Regio’s, informeren en inspireren op dit thema.

Hoe creëren we ruimte?
De energietransitie leidt tot een grootscheepse verbouwing van onze leefomgeving. Deze stelt ons voor hoofdbrekens, maar biedt ook geweldige kansen. Hoe zorgen we ervoor dat andere noodzakelijke ingrepen hierbij meteen worden meegenomen? Hoe creëren we meer gezonde ruimte voor bomen, groen, fietsers en voetgangers? En hoe werken we samen aan boven- en ondergrondse energielandschappen?

Programma: praktijkvoorbeelden en samen ‘Omdenken’
U gaat deze middag samen op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarbij kunt u inspiratie putten uit de presentaties van twee sprekers. Johan van de Heijning (Antea Group) vertelt u over de concentratie van groene energieopwekking in Energielandschap Wells Meer (gemeente Bergen) als instrument om duurzaamheidsambities te realiseren. Harmen van der Meulen (BTL Bomendienst) laat de energietransitie zien als puzzel waarbij alle facetten van de buitenruimte, boven- en ondergronds, ruimte vragen. Vervolgens gaat u samen praktijkcases ‘Omdenken’. Bijvoorbeeld over een integrale aanpak van onderwerpen die de energietransitie raken (bijvoorbeeld klimaatadaptatie, circulaire economie) en de samenwerking tussen de onder- en bovengrond. Tijdens de afsluitende netwerkborrel kunt u contacten leggen en informatie en ervaringen uitwisselen. Bij Stadswerk leert u van elkaar hoe het kan!

Bent u erbij?
Mede namens het bestuur van Regio Zuidoost hoop ik u te mogen begroeten op woensdagmiddag 10 april. De bijeenkomst is gratis te bezoeken voor alle gemeentelijke Stadswerkleden. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u hier.