terug

Aanmelding Internationaal Fotofestival Leiden geopend

© Renate Beense
© Renate Beense – ‘Gewoon Pa’

Aanmelding Internationaal Fotofestival Leiden geopend

Nieuw Europees fototalent kan zich aanmelden voor de 3e editie van het Internationaal Fotofestival Leiden. Studenten die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd (BA en/of MA) aan een academie of fotografiegerelateerde opleiding kunnen zich inschrijven tot en met zondag 31 mei 2015.
Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke internationale vakjury (met als voorzitter Wim van Sinderen, senior curator van het Fotomuseum Den Haag). De jury selecteert twintig fotografen, waaruit een winnaar wordt gekozen, die een geldprijs van duizend euro ontvangt.
Geselecteerde fotografen ontvangen ruime publiciteit, waaronder een tentoonstelling van vier foto’s op groot formaat in de Leidse binnenstad, een binnententoonstelling en vertoning van hun werk op een groot digitaal scherm en vermelding in de expositiegids.
Kers op de taart is de vertoning van hun werk op het toonaangevende Amerikaanse fotofestival Photoville (Brooklyn, New York City) in september 2015. Dankzij een bijzondere samenwerking heeft het IFL hier een eigen expositieruimte, in de vorm van een zeecontainer.
De 3e editie van het Internationaal Fotofestival Leiden vindt plaats van 10 tot en met 31 oktober 2015 in Leiden. Vorig jaar won Renate Beense met haar serie ‘Gewoon Pa’. Een interview over deze serie vind je hier.

© Renate Beense
© Renate Beense – ‘Gewoon Pa’


Bekijk ook deze items