Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

In 42 stappen van pop naar filmposter


De Noorse fotograaf Glenn Meling laat op zijn Facebookpagina zien hoe hij stap voor stap een filmposter maakt. Zijn startpunt is een pop van Popeye. Door te spelen met verschillende achtergronden, creëert hij een aansprekende poster. 
Meling fotografeert vaak muzikanten en andere artiesten, voor zowel redactioneel als commercieel werk. Ook houdt hij zich bezig met fotobewerking. Voor zijn vrije werk gaat hij graag aan de slag met Photoshop. Aan de hand van bijvoorbeeld poppen, gemaakt van karakters uit films of strips, maakt hij sprekende beelden. De filmposter van Popeye is daar een voorbeeld van. Hoe omschrijft hij zijn werk? “Bij sommige foto’s ben ik heel ver gegaan in de bewerking, terwijl ik bij andere beelden bijna niets heb gedaan. Thema’s die een rol spelen in mijn vrije werk zijn fantasy, film, avontuur en horror. Inspiratie doe ik op als ik erop uit ben, tijdens wandelingen of wanneer ik rondrijd. Ik kijk altijd om me heen, op zoek naar dingen die kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Ook de tekenfilms die ik met mijn twee jaar oude dochter kijk, geven me ideeën. Films, tv-series en strips vormen ook een inspiratiebron.”
182696_450352458310603_1315625609_nDe Noor heeft drie jaar uitgetrokken om te leren werken met het bewerkingsprogramma.”In die tijd heb ik overigens niet alleen leren werken met Photoshop, ik heb ook aan mijn vaardigheden op het gebied van fotografie gewerkt. Ik wilde binnen drie jaar in staat zijn om mijn geld te kunnen verdienen met fotografie en fotobewerking. Dat was mijn belangrijkste motivatie. Daarnaast streef ik natuurlijk altijd naar nog betere foto’s.”
Het idee voor de filmposter ontstond tijdens het experimenteren met een pop van Popeye. “Ik was de pop aan het fotograferen met mijn iPhone, om te kijken hoe het eruit zag. Toen ik de pop van achter fotografeerde , kwam het idee naar boven. Dat zou er cool uitzien als filmposter! Daarnaast wilde ik al drie jaar iets doen met een beeld waarbij je iets boven en onder water ziet. Die wens heb ik bij dit project meegenomen. Ik heb het ontwerp voor de poster eerst ‘uitgetekend’ in mijn hoofd en ben toen met Photoshop aan de gang gegaan. Een vriend bedacht om een pot spinazie toe te voegen.”
Op deze wijze pakt Meling al zijn vrije werk aan. Hij start vanuit een idee en experimenteert daarna in Photoshop tot hij tevreden is over het resultaat. “Met deze poster ben ik vijftien tot twintig uur bezig geweest. De meeste tijd kostte het experimenteren met verschillende luchten, eilanden, golven, enzovoorts, tot ik blij was met het resultaat.”
Meer informatie: http://www.glennmeling.com en https://www.facebook.com/glennmelingphotography
popeye_stap042