Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Het februarinummer van Pf magazine is uit

cover pf 1 2016

Het eerste Pf-magazine van 2016 is uit. Hierin veel aandacht voor de winnaars van de Canon Zilveren Camera 2015. Zo hebben we onder andere een portfolio van winnaar Eddy van Wessel. Daarnaast een interview met twee invloedrijke figuren uit de fotografie: Lars Boering (directeur World Press Photo) en Peter van den Doel (directeur van DuPho). Wat er nog meer in te vinden is lees je hieronder;

 

Zilveren Camera
Eind januari warden de winnaars van de Canon Zilveren Camera 2015 bekend gemaakt. Een overzicht van de winnaars.

Tweegesprek Boering en Van den Doel
Lars Boering en Peter van den Doel werken beiden nu een jaar in hun nieuwe functie. In een tweegesprek blikken ze terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit naar de richting die ze willen inslaan met hun organisaties.

Firmware upgrades
Steeds meer functies van camera’s worden elektronisch aangestuurd. Het voordeel daarvan is dat je die functies vaak met een upgrade van de firmware kunt verbeteren. En die verbeteringen gaan soms ver. Pf somt er een aantal op.

Sony A7S II
De Sony A7S II is het zesde Sony A7-model in twee jaar tijd en het derde model van de tweede generatie. Toch is de A7S II een camera met een duidelijk eigen karakter.

Brabants Bont
Liefde voor Brabant, kunst en eerlijk voedsel: de inspiratiebronnen voor fotografe Marjo van de Peppel-Kool bij het maken van de serie Brabants Bont. Twintig kinderportretten heeft ze gemaakt, met het werk van Vincent van Gogh in het achterhoofd.

Panoramafotograaf Roelof de Vries
Roelof de Vries biedt specialistische 360° fotografie aan en daarnaast allerlei speciale technieken zoals gigapixel-, timelapse- en luchtfotografie. Door zijn specialistische en perfectionistische aanpak is de Drentse techneut de laatste tien jaar tot eenzame hoogte gestegen.

Landschapsfotograaf Loek van Vliet
In zijn nieuwe fotoboek Heilige Gronden laat Loek van Vliet stiltegebieden van Nederland en Vlaanderen zien. De veranderende kijk op het landschap in Europa staat in zijn nieuwe project centraal. Van Vliet beklom hiervoor onder andere de Mont Ventoux en liep de klassieke Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
Bowens
In deze serie artikelen lichten we iedere keer een flitsmerk door. In deze zesde aflevering is het de beurt aan Bowens.

De gadget van…
In deze nieuwe rubriek bespreekt iedere keer een andere fotograaf zijn favoriete of onderscheidende gadget. Kevin Middelkoop trapt af met zijn Photomast.

Handige weetjes over het auteursrechtencontract
Op 1 juli 2015 is het auteurscontractenrecht ingegaan. Het doel: de positie van makers versterken. In dit artikel gaat Pf in op wat de professionele fotograaf moet weten over het auteurscontractenrecht.
Theorie: De selfie
De selfie lijkt de grootste expressievorm van de geglobaliseerde burger te zijn geworden, maar is de selfie wel een expressievorm? Is het niet eerder een uit de hand gelopen vorm van narcistische zelfmarketing, een onontbeerlijk instrument om jezelf staande te houden in de wereld van social media en de uitverkoop van het individu?

DuPho: Toekomstperspectief
Vier jonge DuPho-leden, die zich twee jaar geleden als zelfstandig fotograaf vestigden, vertellen over hun verwachtingen en de manieren die zij vonden om als fotograaf aan de bak te komen.

 

Portfolio

Winaar Canon Zilveren Camera 2015 Eddy van Wessel

VASTE RUBRIEKEN

  • Start
  • Column Filip Naudts
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken