terug

Zilveren Camera vernieuwd

zilverencameraDe competitie voor de Zilveren Camera 2009, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, gaat weer beginnen. Vanaf 1 december 2009 kunnen alle Nederlandse of in Nederland wonende en werkende fotojournalisten hun werk insturen via de website van de Zilveren Camera.

De uiterste inzenddatum is donderdag 31 december 23:59 uur. Daarna is de jury aan zet om alle inzendingen te beoordelen.

De jury is op een aantal plekken van nieuwe leden voorzien. Het bestuur heeft onder meer enkele mensen aangezocht in de aanpalende fotografie-genres als kunst, documentaire en commercie, mede vanuit de gedachte dat de fotojournalistiek zich de laatste jaren aan het veranderen en verbreden is. Om die reden is de prijs voor de Fotojournalist van het Jaar vervangen door het Fotoverhaal van het Jaar en zal ook de Canonprijs voor jong talent van karakter veranderen.

Markeer zondag 24 januari 2010 vast in je agenda voor de prijsuitreiking van de Zilveren Camera 2009 in het Fotomuseum Den Haag.Na de prijsuitreiking zijn daar ook de genomineerde en winnende foto’s te zien.

Meer informatie, waaronder de wedstrijdvoorwaarden, samenstelling van de jury van 2009 de verschillende wedstrijdcategorieën zie
www.zilverencamera.nl.

Tags: P/f

Bekijk ook deze items