terug

Zilveren Camera gaat van start

 Binnenkort start weer de inschrijving voor de Zilveren Camera. Als eerste is de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek aan de beurt. Vanaf 14 november is de inschrijving geopend voor het beste fotoverhaal dat in multimediale vorm, dus een combinatie van foto’s met geluid en/of video, wordt verteld.
Het verhaal kan zowel een lineair verhaal zijn, als een interactieve productie en mag ondersteund worden door traditionele media. De multimedia moet wel een essentieel deel van het geheel zijn.
De jury zoekt naar “een pionier, een vernieuwer die de fotojournalistiek vooruit brengt, passend bij de technische mogelijkheden van deze tijd.” en let op het fotojournalistieke verhaal, het optimaal benutten van de mogelijkheden van het gekozen medium dan wel de gekozen media om het verhaal te vertellen en de vernieuwing, zowel journalistiek inhoudelijk als technisch.
Uiteindelijk worden er drie verhalen genomineerd, de winnaar krijgt €5000,- de andere twee genomineerden elk €1250m-. De inschrijving van de Canon Prijs sluit op 16 december om 23:59.
Vanaf 1 december kun je ook inzenden voor de gewone wedstrijd van de Zilveren Camera. De inschrijving daarvan sluit op 31 december 2011 om 23:59. Ook dit jaar is er weer een Nationale Portretprijs. Daar kun je niet voor inzenden, een jury kiest een aantal genomineerden. Alle prijswinnaars worden op 22 januari 2011 bekend gemaakt, de nominaties van de Zilveren Camera staan vanaf 11 januari op de site.


Bekijk ook deze items